Curs de Creativitat Avançada: Disrupció i Originalitat

Direcció

Marc Segarra

Durada // Horari

Del 17 al 21 de juliol (25 hores)
De 16.00h a 21.15h

Idioma

Castellà

Nivell

Mitjà / Avançat

Preu

560 €

Vivim a gran velocitat i en constant canvi de manera que la flexibilitat i la capacitat d'adaptació al medi utilitzant noves formes de pensament serà un valor diferencial, una màxima.

En una època caracteritzada per la incertesa i el vertigen, les organitzacions han creat immenses maquinàries a fi d'innovar, alhora que les bones idees, que són el seu combustible, segueixen sent capritxosament esquives. L'acceleració que imprimeix la digitalització fa que els corrents proposats siguin cada cop més fugaços, fent més urgent la cerca d'idees creatives.

Creativitat és un flux energètic on interaccionen la raó i l'emoció per tenir el poder d'imaginar. Ser-ne conscient ens permet tenir un control total de la creació i la generativitat d'idees. Fer tangible allò intangible, materialitzar idees, ens converteix en generadors.

La creativitat és unir coses separades i diferents. Unir, connectar, associar, fusionar, hibridar ens permet arribar a l'originalitat per tal de poder ser més creatius i generar des d'altres punts de vista.

L'originalitat i la hibridació podrien definir-se com a formes disruptives de pensament on empoderant la imaginació es generen noves idees i es crea valor al disseny de noves experiències. Una disrupció és allò que produeix una ruptura o interrupció brusca d’un model o un sistema d’informació ja existent.

Originalitat. Les idees originals són les que mouen el món. Ens sorprenen, ens produeixen atracció, se surten del que s'espera captant la nostra atenció, tenen capacitat d'influència i són generatives perquè estimulen la nostra curiositat, traspassen fronteres i generacions i es transformen i il·luminen altres idees. En definitiva, les idees originals representen la gènesi de nous itineraris, donant lloc a autèntics arbres genealògics que impulsen el món endavant.

Hibridació. És l'acció de crear nous productes o serveis innovadors a partir de la combinació d'altres ja existents; és la fusió entre extrems, generant un híbrid, un tercer element amb entitat pròpia. No únicament per a productes i serveis, també és aplicable a persones, disciplines, professions i processos. És una de les fórmules més clares per innovar ja que hibridar és, intrínsecament, innovar.

La hibridació (hybrid thinking) fa front a les multinecessitats del moment actual, la saturació i complexitat del present-futur, essent alhora la via més ràpida a l'originalitat.

El pla d'acció va de l'individual al col·lectiu, és a dir, que perquè el grup o l'organització tinguin eines creatives per poder innovar, cal treballar abans amb les persones que formen el grup. Començarem per la creativitat personal fins a arribar a una creativitat multidisciplinària i, en definitiva, es tractarà d'integrar conceptes disruptius i nous amb pragmatisme.

  • Com podem ser més creatius?
  • Com podem tenir més idees amb valor?
  • Què necessitem per ser més resolutius

Les competències adquirides seran:

  • Fluïdesa per generar un gran nombre d'idees/solucions davant de qualsevol repte en qualsevol àmbit de vida personal o professional.
  • Flexibilitat per buscar alternatives diferents on, aparentment, ja estava tot pensat.
  • Motivació interior que potenciarà el perfil creatiu natural abans de res.
  • Construcció de noves estructures de pensament.
  • Creació d'un ordre dins del caos.

Marc Segarra

Consultor i formador en creativitat i innovació. Ha treballat com a consultor extern a Mango, com Customer Experience a HP i formador creatiu a Bombay Sapphire, entre moltes altres coses. Va ser Co-creation Manager a una incubadora de start-ups de Barcelona. Porta treballant en estratègia i formació durant més de 15 anys a les principals escoles i universitats de Barcelona. Va ser fundador de Micelulacreativa® i emprenedor amb Witerest. Graduat Superior en Disseny per Elisava (UPF), Màster en Disseny d'Interfícies Multimèdia per Elisava i Màster en Programació Neurolingüística (PNL) per l'Institut Gestalt de Barcelona. Estudis de Psicologia Transpersonal al Centre Espiral. Va col·laborar també al programa de televisió “Per Tots la 2” de Televisió Espanyola. La seva passió és unir creativitat i psicologia, estar a prop de les persones i empoderar-les als seus processos creatius.

 

També et pot interessar el Postgrau en Innovació i Design Thinking.