Converses a Les Rambles


Títol

Converses a Les Rambles: Una acció per facilitar el diàleg entre turistes i residents a Barcelona.

Curs

1r curs del Grau en Disseny 2017-18

Autoria

Danae Esparza (coord.), Silvia Escursell, Josep Novell, Noel Diaz, Raquel Llaberia, Pablo Figuera, Mariana Eidler, i estudiants voluntaris: Elisabeth Pujol Gil, Albert Puertas Rey, Yara González Vázquez, Ana, Torrejon Revilla, Araceli Morand Ripol, Daniel Verano, Helena Boet, Jesús Jiménez, Jordi Farreras, Elsa Casanova, Julia Bartrina, Nils Kamminga, Liam Kelly, Marco Gesualdo.

Col·laboradors

Go Acció Cultural, KmZERO, Rrrrr

Es van disposar 150 cadires dissenyades per estudiants d'Elisava a la Rambla de Santa Mònica per promoure el diàleg entre veïns i turistes. Sent un projecte que Elisava ha estat realitzant durant 27 anys, enguany, en el marc de la remodelació de la Rambla (km. ZERO), es van col·locar cadires per facilitar un diàleg inusual entre turistes i veïns per discutir sobre la seva transformació.

"Converses a les Rambles" es va dur a terme el 9 de març de 2018 i mentre provaven diferents disposicions del mobiliari urbà, els estudiants van desencadenar un diàleg entre veïns i turistes sobre l'espai públic. Aquesta acció es va organitzar conjuntament amb una associació cultural del barri, Go Acció Cultural, establint una col·laboració per a la implementació d'esdeveniments periòdics organitzats amb l'objectiu de provocar el debat sobre temes que afecten el barri.

Desencadenar (‘triggering’). Els estudiants d'Elisava van fer servir cadires de fusta en l'espai urbà, en una acció temporal ubicada al centre del carrer més visitat de tota la ciutat, per desencadenar debat. Per fer aquest debat possible, els estudiants voluntaris van convidar als transeünts a seure a les cadires i parlar sobre l'estat actual de la Rambla, els seus aspectes favorits i els negatius.

Com podem crear espais de diàleg entre turistes i ciutadans? Com podem ajudar els ciutadans a expressar les seves opinions sobre l'espai públic? Podem ajudar els ciutadans barcelonins a recuperar l'espai públic de la Rambla?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies