Grup de Teatre

Presentació

El grup de teatre d’Elisava es va fundar al 2006 amb l'objectiu de canalitzar tota la creativitat que es respira en una escola de disseny a través d'un mitjà tan versàtil com és el teatre, des de la interpretació fins al disseny de l'escenografia i de la imatge gràfica.

Des del seu naixement, el grup ofereix formació a tots aquells alumnes i alumnes interessats pel món de la interpretació i amants de les històries que conviden a la reflexió i l'autocrítica.

Com funciona?

La formació que ofereix el grup de teatre es divideix en dues fases: curs de teatre i creació d'una obra.

 1. Curs de teatre

El curs de teatre (primer trimestre acadèmic) proposa un conjunt de deu sessions, generalment els divendres a la tarda. Cada sessió està composta per una classe de moviment, una de tècnica vocal i una d'interpretació. Una particularitat d'aquest curs és la barreja de nivells: els exercicis es van variant perquè els propis alumnes puguin repetir el curs any rere any i, en certa manera, exercir també de professors per als alumnes que comencen.

 2. Creació d'una obra

Durant les vacances de Nadal, l'equip de professors crea una obra on puguin participar tots els actors i actrius que han fet el curs de teatre. Aquesta obra es comença a assajar, en grups petits, al gener, i es negocien cada setmana els horaris amb una certa flexibilitat i amb una dedicació estimada d'unes tres hores setmanals. Aquesta dedicació augmenta a partir del mes d'abril, on a més d'aquest assaig setmanal cal reservar els dissabtes. L'objectiu és estrenar l'obra la primera setmana de maig, per no interferir massa amb el calendari acadèmic.

El grup de teatre també contempla i conrea la participació d'alumnes que no vulguin actuar però que vulguin col·laborar amb el grup. Els àmbits de l'escenografia o el disseny de vestuari permeten participacions amb nivells d'implicació molt variable.

Aquest període intens d'assajos culmina amb les representacions de l'obra, generalment quatre, durant el mes de maig.

Qui s'hi pot apuntar?

El grup de teatre és una activitat gratuïta oberta a tota la comunitat Elisava: alumnes i alumnes de Grau, de Màster i Postgrau, professors i PAS.

Com m'hi apunto?

Tots els anys, a mitjans d’octubre, s'organitza una sessió de presentació del curs i s'obre el període d'admissions. Si vols estar informat de cara al pròxim curs envia un correu amb les teves dades a joanyago@gmail.com

Equip

Direcció i dramatúrgia
Mònica Molins 

Professores d'interpretació
Mònica Molins i Núria Gironès

Professora de moviment
Marina Cardona 

Professora de veu
Ona Pla

Escenografia
Màster en Disseny Escenogràfic
Tutors: Sebas Brosa i Mireia Cusó

Professora de construcció
Elisenda Pérez

Responsable tècnic
Guillem Rodríguez

Coordinació
Joan Yago 

També han treballat en el grup de teatre com a professors com Ferran Utzet, Joan Yago, Israel Solà, Txus Martínez, Mizar Martínez i Marghe Bèrgam.