CoBoi Social Innovation Lab


Títol

CoBoi Lab: A city making social innovation project.

Curs

Treballs Fi de Grau del Grau en Disseny, 2017-18.

Autors

Claudia Misteli i Sergi Frias (coords.) Guillem López, i estudiants de Treball Fi de Grau.

Col·laboradors

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.
 

CoBoi es desenvolupa a Sant Boi de Llobregat, un territori perifèric i cultural que s'ha convertit en un lloc flexible on s'han produït importants canvis productius i socials en les dues últimes dècades. L'eix central de l'acció de CoBoi és la contribució al bé comú i l'exercici d'una economia pensada amb i per la gent.
become a resilient place where important productive and social changes have been taking place in the last two decades. The contribution to the common good and the exercise of an economy thought, with and for the people, is the central axis of CoBoi’s action.

En 2016, l'Ajuntament de Sant Boi va decidir reutilitzar un espai buit a la ciutat i va donar a CoBoi una superfície total de 500 metres quadrats per permetre que diversos actors socioeconòmics de la regió tinguessin un espai comú per interactuar i col·laborar en el marc de la innovació social. Per dissenyar el nou espai interior i d'identitat, els alumnes d'Elisava van entrevistar al personal de Coboi i els representants de l'Ajuntament i van aprofundir en les necessitats i reptes concrets del procés de codecisió del nou Laboratori Coboi. En aquest marc van desenvolupar les seves investigacions. El resultat dels projectes d'identitat visual i espacial és un camí que els usuaris hauran de desenvolupar al llarg del temps, i no un disseny complet i acabat.

Facilitar ('facilitating'). CoBoi treballa com una plataforma on el sector públic, les empreses, l'acadèmia i la ciutadania treballen conjuntament per crear solucions per als reptes actuals i futurs i impulsar el canvi social estructural més enllà de l'abast que qualsevol podria tenir pel seu compte.

Com pot un laboratori urbà públic d'innovació social promoure i donar suport a projectes d'innovació social capaços de tornar a executar el territori d'una manera més sostenible i resilient?

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies