Notícies d'Alumnes

Samuel Goffin guanya un Premi Acento G

Data:

El Treball Fi de Grau Chronos, realitzat per l'alumne de Grau en Disseny d'ELISAVA Samuel Goffin George, ha obtingut el 2n Premi Acento G 2014.

És possible l'existència d'alguna forma de diners/eina d'intercanvi que contingui un valor social i humà, independentment de l'econòmic, creat per i per a l'usuari? «Chronos» és el resultat d'una investigació sobre el valor dels diners, la seva iconografia i com aquesta és moltes vegades supèrflua.

El projecte del Samuel obliga a «qüestionar una cosa que ens passa per les mans cada dia i intentar entendre si el seu objectiu és servir els nostres millors interessos o no». «Chronos» contempla un sistema d'intercanvi, una identitat corporativa i una campanya promocional per a un banc de temps amb un to desenfadat, atrevit i fins i tot radical per poder arribar al públic jove.

El sistema d'intercanvi consisteix en un conjunt de 6 bitllets amb l’objectiu d'agilitzar els intercanvis entre els membres del banc de temps i que ells tinguin més control sobre el seu aspecte gràfic, permetent utilitzar una de les cares dels bitllets com un llenç. El color de les imatges està relacionat amb la tipologia del seu contingut: polític, cultural, social, personal o econòmic.

El costat crític del projecte del Samuel se centra en que el suport d'impressió és un paper fet de diners, resultat de la destrucció de bitllets fora de circulació.

La segona edició dels Premis Acento G, organitzats per graffica.info amb l'objectiu de difondre i premiar els millors projectes de fi d'estudis, ha rebut més de 200 candidatures. El jurat ha decidit premiar el projecte de l’alumne de l’Escola per «la seva capacitat d'investigació en un àmbit tan social com són els diners modificant el concepte d'intercanvi i la seva forma d'expressar-lo gràficament. Un projecte que busca, a través del disseny, millorar la nostra relació amb els diners i ens fa reflexionar sobre el tema».

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies