Notícies d'Alumnes

Quatre dissenys icònics de pasta per homenatjar Itàlia

Data:
Edu del Fraile. Elisava Alumni
Edu del Fraile. Elisava Alumni
Edu del Fraile. Elisava Alumni

Itàlia és un país vinculat a la pasta des de fa milers d'anys. Sota aquesta premissa, l'Alumni d'Elisava Eduardo de Fraile ha rendit un homenatge al país i al seu aliment més característic en un dels seus treballs més recents. El projecte "Pasta Italiana" posa aquest famós ingredient al centre, creant quatre dissenys de pasta diferents que identifiquen Itàlia: una gòndola veneciana, una cafetera Bialetti, un vespa i una màscara carnavalesca. L'empresa italiana Menhir Salento serà l'encarregada de fabricar aquestes quatre icones comestibles.

"Només amb la mirada ja comencem l'experiència gastronòmica" assegura de Fraile, que afegeix que, com a dissenyador, hi ha similituds entre treballar amb pasta i amb altres materials: "la pasta és una massa mal·leable formada per diverses substàncies sòlides i líquides. Hi ha un paral·lelisme amb la ceràmica, tenim una massa modelable que més tard es solidifica".
 

Disseny de producte, disseny gràfic i llibertat creativa


Per al dissenyador, aquest treball reflecteix "una connexió entre l'escultura, un país, la seva gastronomia i la relació simbòlica que té amb el món, potser des d'una visió més polièdrica que no s'ajusta a cànons o estereotips sobre allò que un dissenyador ha o no ha de fer". I és que ja fa més de 10 anys que del Fraile fusiona en el seu estudi el disseny de producte amb el disseny gràfic. Segons explica, "des de l'estudi treballem amb una llibertat creativa que crec que et fa més lliure, és a dir gaudeixes més treballant. La investigació et condueix a camins per descobrir i noves experiències on cada dia que passa és una nova oportunitat".

Reconegut internacionalment, el seu estudi desenvolupa projectes d'identitat, packaging i disseny de producte per a múltiples empreses, institucions i organitzacions. Des de fa anys s'ha especialitzat en disseny de producte 360 ​​graus, implicant-se en totes les fases de producció i desenvolupament des de la gestació del model de negoci, i buscant una sinergia entre empresa, producte i l'ecologia.

Entre els seus molts projectes, ha creat etiquetes de vi i de cerveses, ha dissenyat un setrill amb forma d'oliva, caixes per empaquetar o una proveta-ampolla per a una marca de ginebra. Al llarg de tots aquests anys d'intens treball, de Fraile ha aconseguit més d'un centenar de premis de disseny arreu del món i un Laus d'Honor a la seva trajectòria atorgat per l'ADG-FAD el 2013.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies