Notícies d'Alumnes

Octavi Serra reinterpreta els cinc projectes d'ELISAVA presents a Catalonia in Venice

Data:

A través de les seves instal·lacions conceptuals, el dissenyador i Elisava Alumni Octavi Serra ofereix una mirada crítica sobre la relació entre l'home i la natura. El seu objectiu: convidar-nos a tenir més cura del nostre entorn.

Aquesta intervenció és la reinterpretació conceptual dels cinc projectes que ELISAVA presenta a Catalonia in Venice, en el marc de la Biennal de Venècia 2018. A través de la reflexió crítica de la concepció de la natura com un simple recurs explotable, aquestes obres se centren en la interacció, el respecte, la convivència i la necessitat de crear una relació equilibrada entre l'home i la natura.

Instal·lacions

Gaea

Concepte: Es tracte d’exagerar fins l’absurd la desconnexió entre la natura i l’humà a través de la tecnologia.

Es desconfia de la naturalesa i se l’entén com a elements subversius que s’han de controlar per el bon funcionament de la societat. Producte absurdament útil quan el nivell de l’aigua aconsegueixi enfonsar les ciutats. És un petit oasis que permet que, el nàufrag, pugui deixar de nedar per descansar una bona estona.

Jano

Concepte: Intervenció que consisteix en estendre roba però ajuntant mitjons amb pantalons i pantalons amb samarretes. D’aquesta manera dona la sensació que s’han estès les persones i que s’han desfet. Reflexió sobre la importància de l’aigua a les nostres vides.

Pekko

Concepte: Representació escènica d’un futur no tant llunyà on el nivell de l’aigua arribarà a ser un problema per a moltes poblacions costeres. Reclam del respecte mediambiental.

Es tracta de representar d’una manera objectiva el nivell que l’aigua assolirà en un futur pròxim. El suport on es realitzaria, consistiria un espai on es pogués visualitzar perfectament que l’aigua, a aquest nivell, seria un gran problema. Una possibilitat és que la línia vagi des del riu fins a una porta. D’aquesta manera, s’entendria d’una manera molt visual que l’aigua entrarà per la porta sense que es pugui evitar, inundant tota la planta baixa.

Spryng Mycellium

Concepte: Aquesta peça tract de representar un habitatge construït a base de naturalesa.

Tal com pretén el projecte Sprying Mycellium, s’utilitzaria l’element natural com a element aglutinador i, en aquest cas també, constructor.

Uterus

Concepte: Aquesta intervenció consisteix en la col·locació d’un llit inflable amb els seus llençols i coixins allà on s’hi aparquen les barques. D’aquesta manera es transmet la possibilitat “absurda” de pujar al llit i deixar que el mar, l’aigua, et portin sense rumb però amb calma. Una forma exagerada de meditació.

Portar fins a l’absurd la necessitat del silenci. Es necessita silenci i es demana que algú t’avisi si el troba.

Mira totes les fotos a #DistopicProject

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies