Notícies d'Alumnes

Nido: de Projecte de Final de Grau a patent europea registrada

Data:


L’Elisava Alumni Eva Díaz Mecchia és la creadora de Nido, un sistema de contenció i estimulació sensorial per a nounats que reprodueix l’ambient matern per solucionar les problemàtiques emocionals i posturals que tenen els nadons prematurs i els nounats a termini hospitalitzats.

La idea va sorgir com a Projecte Final de Grau en el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d’Elisava i es va fer en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu. Actualment, Nido ja s’ha registrat com a patent europea i es troba en versió del prototip i en fase d’assajos clínics.

El producte està format per una base de descans i estimulació sensorial, superfície de la qual presenta un moviment ascendent i descendent, i un lateral de contenció que rodeja el perímetre de la base per al control i el posicionament del nadó. Tots dos elements presenten un caràcter modular que permet l’acoblament i desacoblament dels components.

Per a l’equip professional que l'utilitza suposa un producte de qualitat, una reducció dels temps de treball i l’estandardització d’una metodologia comuna del control postural dels nounats hospitalitzats.

Nido és una de les startups incubades dins del Viver Elisava Alumni i compta amb el suport d’infermeres de diferents hospitals i amb el seguiment de les dues promotores de la iniciativa.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies