Notícies d'Alumnes

Kajkāo: biomaterials de cacau contra la precarietat

Data:
Kajkao biomaterials
Kajkao biomaterials
Kajkao biomaterials

Pot el disseny ajudar a millorar la qualitat de vida dels productors de cacau al temps que redueix l'efecte ambiental produït per la producció i el consum de xocolata? Amb aquesta pregunta en ment, un grup de dissenyadors, arquitectes i antropòlegs italo-equatorians, del qual forma part l'Alumni del Màster en Disseny i Desenvolupament de Producte d'Elisava Carla Anderson, han posat en marxa el projecte Kajkāo.

Només el 50% de la matèria recol·lectada en els cultius de cacau és necessària per fer xocolata, mentre que la resta es malgasta. Així doncs, Kajkāo té com a objectiu fer ús d'aquests residus agrícoles per a convertir-los en nous biomaterials compostables i biodegradables, i, al mateix temps, crear noves oportunitats d'ingressos per als petits agricultors que viuen a l'Equador en condicions precàries.

Reduir la petjada ecològica

Els biomaterials que Kajkāo ha desenvolupat contribueixen a reduir la petjada ecològica en disminuir les emissions de CO2 del compostatge agrícola i minimitzar els fenols contaminants que deterioren la qualitat, la textura i el contingut mineral del sòl. Aplicacions de cuir, bioplàstic, cartró, panells aïllants, fusta i suro a base de plantes són alguns dels resultats assolits per aquest grup. Alguns d'aquests biomaterials no tenen additius, mentre que altres incorporen fins al 2% d'altres components biològics.

El grup impulsor de Kajkāo preveu reunir inversors, investigadors, científics i dissenyadors per donar suport al projecte per tal de dirigir els hàbits de consum cap a un estil de vida circular i contribuir a crear consciència sobre l'impacte social i ambiental generat pel consum de xocolata i canviar la perspectiva del lloc que ocupen les persones a la terra i els recursos finits que tenim disponibles al nostre entorn local.

Referent de disseny sostenible

Des de Kajkāo creuen que un enfocament d'economia circular té el poder d'arribar a resultats que beneficiaran directament a les comunitats a l'Equador, el medi ambient i, en última instància, el món, en tenir un impacte en tota la cadena de producció i subministrament de cacau, a l'afegir valor al producte no utilitzat que es convertiria en desaprofitament, i en proporcionar una vida útil més llarga al producte en si.

Aquest juny passat el grup va participar a la plataforma digital d'Isola Design District, amb motiu de la Milan Design Week 2020. Fins al moment el projecte ha tingut molt bona acceptació destacant la seva aportació al desenvolupament de disseny sostenible.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies