Notícies d'Alumnes

JIB-STER guanya la Medalla ADI d’Or 2014

Data:

 

El projecte «JIB-STER» per a les taules de snowboard i esquís, desenvolupat per l’alumne d'enginyeria Adrià Pedrosa, ha estat guardonat amb la Medalla ADI d’or 2014 atorgada per l’Associació de Disseny Industrial del FAD (ADI-FAD) el dijous 11 de juliol al Disseny Hub Barcelona.

El Treball Final de Grau (TFG) de l’Adrià consisteix en un nou disseny del cantó i del sidewall d'esquís i taules de snowboard capaç de minimitzar i absorbir els danys produïts per impactes amb peces d'equipament de la via pública o d'instal·lacions condicionades per a la pràctica de la modalitat de snowboarding coneguda com jibbing.

En l’actualitat, el 80% de les taules de snowboard i esquís que s’utilitzen per al jibbing queden obsolets degut al trencament del cantó i el sidewall. Durant el seu TFG i amb la tutorització del professor Javier Peña, l’Adrià Pedrosa va realitzar un estudi per conèixer quines eren les zones més susceptibles de trencar-se o deteriorar- se i va investigar quins materials podrien solucionar el problema. La tecnologia «JIB-STER» permet augmentar l'absorció de l'impacte en un 70% i dispersa les tensions en un 35%.

El jurat de les Medalles ADI 2014 va escollir el projecte de l’alumne de l’Escola per ser “una bona solució a una problemàtica existent, amb una cerca de la problemàtica i dels elements per al seu desenvolupament. Un projecte complet que aporta una gran millora en un camp específic, allargant la vida del producte i que ha sigut treballat en totes les seves dimensions, tant les del disseny de producte o el disseny gràfic, com l’econòmica”.

 

 

A banda del guardó de l’Adrià, dos projectes més d’alumnes d’ELISAVA van ser finalistes del certamen.

Un d’ells és Hunch, realitzat pels alumnes del Grau en Disseny Saúl Baeza i Raquel Llaberia. «Hunch» és un estudi / taller establert a Barcelona, dedicat a la investigació tèxtil i la descontextualització de materials industrials mitjançant nous processos de creació. El Saúl i la Raquel qüestionen paradigmes de l'univers tèxtil com ara les costures o les estructures clàssiques en la confecció de teixits. Apliquen el seu procés de treball desdibuixant les línies entre disciplines com el producte, la moda, o l'art. L’àmbit de treball de «Hunch» abasta des de la investigació, disseny i producció de les seves pròpies peces, fins a la recerca per a empreses o col·laboracions amb diferents estudis o institucions.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4730","link_text":null,"attributes":{"height":290,"width":760,"class":"media-image media-element file-media-large"}}]]

L’altre projecte finalista d’ELISAVA és «Eggshell» de l’alumna de disseny Marina Parramon. La proposta de la Marina s’inicia amb un objectiu cabdal: “la investigació en el camp dels productes de rebuig orgànics”. «Eggshell» és el resultat d’un procés d’experimentació a fi de convertir un material de rebuig com són les closques d’ou en un nou material de major qualitat i valor mediambiental, transformant els costos negatius produïts per la gestió de les grans concentracions de residus en productes de valor.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"4731","link_text":null,"attributes":{"height":290,"width":760,"class":"media-image media-element file-media-large"}}]]

Les Medalles ADI són atorgades per l’Associació de Disseny Industrial del FAD (ADI-FAD) amb la finalitat de donar relleu públic als millors projectes de disseny industrial realitzats un cop acabat el període de formació que destaquen per les seves aportacions conceptuals, pel procés d’investigació i pels aspectes d’innovació que comporten al camp del disseny.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies