Notícies d'Alumnes

Impressió directa en ceràmica per transformar el negoci familiar

Data:


Una tècnica en augment i que actualment revoluciona moltes indústries és la impressió 3D de ceràmica. L’Elisava Alumni del Grau Superior en Disseny, Martí Baltà, és el CEO de BCN 3D Ceramics, una empresa de modelatge digital i prototips especialitzada en impressió directa en ceràmica.

El projecte va néixer quan en Martí, que també està al càrrec del taller familiar dedicat a la ceràmica artística Ceràmica Baltà, va considerar que a l’empresa hi feia falta una nova branca que donés noves possibilitats als clients i que procurés una font d’ingressos extres. Per això, l’any 2014 es va decidir a comprar la primera impressora de SLA “amb l’esperança de poder-ne aplicar la tecnologia al taller generant peces plàstiques per a fer posteriorment motlles ceràmics”, recorda.

No va ser fins l’any 2016 quan ja va disposar de les primeres màquines d’impressió ceràmica directa, i de seguida va apreciar que es tracta “d’un nínxol de mercat ple de possibilitats”. De fet, a poc a poc, el target del client del taller ha anat canviant i ha passat de particulars, ajuntaments i artistes, a dissenyadors, enginyers i arquitectes. “Actualment, i sense voler-ho, la impressió directa ceràmica i el modelatge digital estan ocupant el 99% de totes les feines que fem”, assegura.

A l’empresa, cada projecte respon a un mètode, material i tecnologia diferents: ofereixen serveis diversos en l’àmbit de la ceràmica tradicional, així com impressió ceràmica directe en terracota, gres, porcellana, alúmina i diòxid de silici. També disposen d’una línia de materials propis, desenvolupats al laboratori del taller, que els permeten adaptar les impressions ceràmiques a demandes específiques d’enginyeria.

Al taller abasten la major part de tècniques existents en impressió 3D, treballant amb binder jetting, SLA/DLP i LDM. “Després de 3 anys treballant amb diferents tecnologies hem pogut valorar què li manca a cada una per ser una millor eina i respondre així de manera més efectiva a les necessitats del client”, explica el Martí, que es marca com a principal repte “aconseguir un taller equipat de la manera més òptima per donar el millor servei possible als clients en qualitat, preu i coneixement”.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies