Notícies d'Alumnes

ENOTEST, guanyador a l'OE-A Demonstrator Competition

Data:

 

El projecte «ENOTEST», dels alumnes de Grau en Enginyeria de Disseny Industrial Júlia Camprubí, Ariadna López i Ventura Portabella, ha estat el guanyador del premi del públic de la 2015 OE-A Demonstrator Competition. Organic and Printed Electronics Association és l’associació de la indústria líder a nivell internacional de l’electrònica orgànica i l’electrònica impresa.

«ENOTEST» és un producte per a gent que vol millorar el seu coneixement del vi. Els sensors fabricats per electrònica impresa que es troben situats a l’interior de la copa permeten que l’usuari pugui veure les característiques del vi: pH, temperatura, color, transparència, sucre i % d’alcohol. El lector i indicador de característiques són unes estovalles que incorporen un lector flexible RFID i una bateria semirígida que es connecten entre si per un circuit fet de tinta conductora.

L’electrònica impresa és clau en l’avenç de sistemes de tipus wearable i nearable. Permet fabricar productes electrònics flexibles, lleugers, prims, portables, de menor cost, menys temps de producció i menor consum que els convencionals de silici.

Aquesta tecnologia no només està substituint la producció de dispositius electrònics convencionals, sinó que és font d’inspiració per a la conceptualització de noves aplicacions i nous mercats.

«ENOTEST» ha estat desenvolupat a partir de la col·laboració entre ELISAVA i CETEMMSA, Technological Centre.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"5616","link_text":null,"attributes":{"height":290,"width":760,"class":"media-image media-element file-media-large"}}]]

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies