Notícies d'Alumnes

ELISAVA, premiada als Delta i a les Medalles ADI 2016

Data:

Rubén Saldaña, antic alumne dels estudis d’Enginyeria de Disseny Industrial d’ELISAVA, i Berta Julià, alumni del Grau en Disseny de l’Escola, han obtingut el Premi Delta de Plata i la Medalla ADI de Bronze, respectivament, a l’edició dels Premis ADI 2016, premis que aglutinen els reconeixements principals del disseny industrial i de producte a Espanya.

El projecte Io, amb disseny de Rubén Saldaña per a Arkoslight, ha obtingut el Premi Delta de Plata. Io és una lluminària amb un disseny d’aparença senzilla i minimalista que amaga unes prestacions tecnològiques altes amb una qualitat excepcional. El jurat ha valorat “la solució petita i atractiva, neta i funcional, sense ser freda, específica per al sector de la il·luminació d’aparadors ”.

Concebut per a aplicacions d’il·luminació d’accent, les petites dimensions permeten que sigui instal·lat en vitrines, aparadors i espais petits sense generar una presència invasiva a l’escena. Io està dissenyat per instal·lar-se individualment en superfície, o en carril, ofereix totes les prestacions dels millors projectors LED concentrats en un disseny minimalista i hiperreduït”, comenta Rubén Saldaña.


Berta Julià, per la seva part, ha obtingut la Medalla ADI de Bronze amb Glop, el seu Treball Final d’Estudis de Grau en Disseny, tutors del qual van ser Martín Azúa i Luis Eslava. Glop és una col·lecció de cinc recipients, fabricats amb silicona platino d’ús alimentari, que ofereixen una gran varietat de funcions gràcies a la baixa rigidesa. Aplicant gestos simples, la seva forma varia i amb això, la seva utilitat.

Glop va començar com a projecte final de carrera, emmarcat en l'àmbit acadèmic i ha acabat sent un dels projectes amb els que he après més, i segueixo aprenent! Ha estat un honor rebre la Medalla de Bronze i ho dedico a tots els que ho han fet possible! I als que vénen darrere... us animo a que emprengueu projectes amb ambició i dedicació, ho gaudireu!”, explica Berta.

Glop neix de la voluntat de descobrir quines funcions noves poden oferir objectes quotidians, canviant-ne simplement les característiques sensorials més pures. El jurat ha valorat d’aquest projecte que “fa servir la flexibilitat intrínseca del material per crear un parament de casa i la cuina versàtil i multifuncional”.

El jurat dels Premis, organitzats per la Associació de Disseny Industrial ADI-FAD, ha estat format per Jasper Morrison, dissenyador britànic; Jeannette Altherr, dissenyadora industrial cofundadora de l’estudi Lievore Altherr Molina; Alexander von Vegesack, fundador i president de CIRECA i impulsor de Domaine de Boisbuchet; Xavier Costa, CEO de Lékué i Gracia Cardona, presidenta de ADI-FAD, cofundadora i directora actual de la publicació en línia diarioDESIGN.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies