Notícies d'Alumnes

ELISAVA i FGC posen en marxa una prova pilot per millorar l’experiència d’usuari a les andanes

Data:

 

ELISAVA i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) acaben de posar en marxa una prova pilot basada en la instal·lació de recolzadors d’esquena per millorar les esperes dels usuaris a les andanes de les estacions. Aquests recolzadors, anomenats ‘25º’ i que ja es poden utilitzar a l’estació de Provença, permeten reposar l’esquena i generen una posició corporal més equilibrada, còmoda i saludable.

Els ‘25º’, dissenyats per Antonio Bustamante, professor d’ELISAVA, i per Marc Llagostera, Alumni de l’Escola i dissenyador industrial, són fruit d’un procés de recerca en el qual alumnes i tutors d’ELISAVA han analitzat en profunditat l’experiència d’usuari.

La seva estructura fa que, en recolzar-hi l’esquena, l’usuari relaxi els músculs de banda i banda de l’espina dorsal i el suport reorganitza la tensió de la musculatura paravertebral per induir una postura equilibrada. El suport parteix dels 25 graus de la part superior i s’adapta al cos a través d’una inclinació variable, establerta després de realitzar estudis en persones d’edat i complexions variades. La prova pilot de l’estació de Provença consta d’unes peces metàl·liques de color blau fixades a la paret, ocupa un espai mínim i no representa un obstacle per als ususaris. També inclou un mural explicatiu realitzat per ELISAVA.

FGC i ELISAVA, capdavanters en innovació ergonòmica

En cas que els prototips passin les proves pilot, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya serà el primer operador a incorporar el nou mobiliari a les seves instal·lacions.

El projecte s’emmarca en el conveni de col·laboració que l’Escola realitza amb l’entorn empresarial i institucional, i que en el cas de ‘25º’ vol impulsar un projecte conjunt amb FGC, beneficiós per als seus clients però també per a la innovació i la investigació vinculades al disseny del mobiliari urbà.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies