Notícies d'Alumnes

El disseny i l'enginyeria, eines claus per abordar els reptes de futur

Data:
Crowdfunding Challenge Elisava Alumni
Crowdfunding Challenge Elisava Alumni
Crowdfunding Challenge Elisava Alumni

Es llancen les campanyes de crowdfunding de tres projectes d'Alumni d'Elisava per contribuir a resoldre problemàtiques socials i mediambientals


El disseny i l'enginyeria són disciplines que utilitzen la tècnica i la creativitat per contribuir a afrontar els reptes de la societat actual. Un bon exemple d'això són els tres projectes de crowdfunding que acaben de llançar tres equips liderats per Alumni d'Elisava. Les tres propostes aborden, des del disseny de producte, temàtiques com l'educació amb valors, la mobilitat sostenible i la cooperació per al desenvolupament, entenent el disseny i l'enginyeria com a eines de canvi en aquests àmbits.

La primera de les iniciatives llançades és Ludófono, un instrument musical híbrid amb finalitat didàctica que integra cordes, vents i percussió. Liderat pel David Hernández Salazar, Ludófono està dissenyat perquè nenes i nens puguin identificar la seva afinitat musical des d'edats primerenques, interpretant en l'àrea que els cridi més la seva atenció. A més, a banda del producte, el projecte es complementa amb tallers que pretenen contribuir a la transformació innovadora dels processos d'ensenyament en l'art, la cultura i l'emprenedoria a nivell infantil i juvenil al voltant del món.

Per la seva banda, en Sergi Páez presenta Ticc*, un dispositiu de llums intermitents que s'adapta a tots els cascs del mercat per tal de promoure i millorar la mobilitat dels usuaris de patinets elèctrics, bicicletes o monopatins. Donada la realitat actual en què la necessitat d'un transport ecològic urbà està al centre del debat per la sostenibilitat del planeta, llançar al mercat eines com Ticc* resulta indispensable perquè cada cop més persones decideixin optar per una mobilitat sostenible.

Properament també llançarà la seva campanya de crowdfunding Khetu Khamba. La Raquel Llaberia és una de les impulsores d'aquest projecte que treballa amb la comunitat Linga Linga de Moçambic amb l'objectiu, entre d'altres, de crear-hi un hub d’artesania. La voluntat de la iniciativa és la d'enfortir la producció d'artesania tradicional de comunitats aïllades, promoure i revaloritzar el disseny únic dels seus productes i potenciar l'artesania com a mitjà de vida sostenible.

Les tres iniciatives, que van ser escollides dins de la primera convocatòria de l’Elisava Crowdfunding Challenge, han rebut acompanyament a càrrec del consultor expert en crowdfunding Valentí Acconcia per llançar les seves campanyes de micromecenatge. Es tracta de la primera vegada que des d’una escola de disseny a Barcelona s’impulsen projectes d’alumnes i/o Alumni a través d’un programa propi de crowdfunding.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies