Notícies d'Alumnes

Domestic Data Streamers, alumni d’ELISAVA que tornen a l’escola com a mestres

Data:

Els integrants de Domestic Data Streamers a la seu de Nacions Unides, on han exposat «Time Machine».

El col·lectiu Domestic Data Streamers, entre els membres del qual hi ha nombrosos alumni d’ELISAVA, tornen aquest curs a la nostra escola com a Professors adjunts del Postgrau en Disseny i Estratègies de Comunicació d'ELISAVA, on oferiran un taller sobre el seu treball amb Camper aquest mes de novembre.

Domestic Data Streamers són un laboratori de comunicació de Barcelona que s’està fent ràpidament un lloc al sector científic i de la comunicació gràcies a la seva nova manera d’explicar històries. En plena eclosió del Big Data, aquesta empresa emergent es dedica a interpretar dades complexes a través del que han batejat com a “infoexperiències”, experiències que visualitzen dades, sovint en forma d’intervenció artística. “Es tracta de convertir dades en experiències emotives per fer més comprensible la informació i empatitzar amb el que s’està explicant”, explica Pau García, alumni d’ELISAVA i jove fundador del col·lectiu.

L'ONU i els viatges en el temps

La start-up barcelonina ha copat recentment els mitjans de comunicació al presentar davant l'ONU la instal·lació «Time Machine», realitzada per encàrrec de la UNICEF. El Secretari General de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha estat el primer en pujar a aquesta “càpsula del temps” que permet viatjar a la infància.

L’objectiu és conscienciar sobre com milers de nens d'arreu del món segueixen abandonats a la seva sort a causa de la manca de dades sobre la seva situació en alguns països, cosa vital per poder crear programes a mida que puguin millorar la seva vida. L’objectiu principal de «Time Machine» és aconseguir el compromís dels líders globals amb les mfites marcades en els Objectius del Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Detalls de la instal·lació «Time Machine».

Aquesta instal·lació imaginativa elabora un qüestionari preparat per estimular els records més profunds de l'usuari, com, per exemple, qui va ser el seu primer amor, els seus amics d’infància o què volien ser de grans. D’aquesta manera, un record llunyà es converteix en una realitat propera i reviscuda en aquell precís moment. A més a més, cada resposta suposa un paràmetre musical (to, harmonia o ritme), cosa que genera una cançó única i personalitzada. Amb les respostes també es genera un contracte simbòlic entre el nen que un dia va ser i l’adult actual, que queda exposat a la «Time Machine».

La instal·lació es pot visitar fins el 30 de setembre de 2016 al lobby de la seu de les Nacions Unides de Nova York.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies