Notícies d'Alumnes

ARTIKA, la nova marca de l'estudi Ànima Barcelona per crear els seus propis productes

Data:
Elisava Alumni
Elisava Alumni


L'empresa de disseny industrial Ànima Barcelona, ​​liderada pels Elisava Alumni Diego Quiroga i Joanma Barques, ha creat amb èxit la seva pròpia marca editora de disseny ARTIKA. Fundada el 2002, Ànima compta amb un equip de 20 persones, entre elles altres joves Elisava Alumni com Melanie Gelpi, Paula Casanovas i Víctor Tabares.

L'estudi volia aprofitar tot el seu know how obtingut en la gestió integral de projectes de disseny a nivell internacional per crear els seus propis productes. És per això, que sota el nom d'ARTIKA l'equip d'Ànima Barcelona es va decidir a crear una estratègia de marca amb productes que van des dels complements personals fins a la il·luminació.

Volien que fossin productes sense talles (per evitar diversitat d'estoc), petits, fàcils d'enviar i que tinguessin un alt valor percebut: petites joies (bolígrafs, regles, rellotges, llums) que no destaquessin per la seva complexitat sinó per la seva simplicitat, originalitat i detalls de qualitat.

El resultat ha estat una primera sèrie d'instruments d'escriptura representats pel DaVinci Pen: un bolígraf, inspirat en el cargol sens fi dels esbossos de Leonardo da Vinci, que en girar la seva barra central fa sortir la mina. Fabricat a Barcelona, ​​el bolígraf està mecanitzat en un "unibody" d'alumini aeronàutic d'origen reciclat sense mecanismes complexos a l'interior.

Aquest bolígraf va guanyar recentment l'IF Design Award 2020 i el German Design Award 2020, així com l'European Design Award Platinum i ja es ven a diversos països a nivell mundial. Pròximament es llançaran altres productes en sèrie com el llum Baldufalight fet de fusta natural i recarregable, també guanyador de múltiples premis.

Diego Quiroga assegura que estan molt satisfets per l'èxit d'ARTIKA, ja que es tracta d'una iniciativa que "defineix altres tipus de vies per als estudis de disseny que no sigui únicament treballar per a tercers".

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies