Notícies d'Alumnes

Alumni Stories - Marc Illan

Data:


Et presentem al Marc Illan! Descobreix la seva trajectòria professional i les seves inspiracions! El Marc té moltes ganes de compartir amb nosaltres la seva relació amb el disseny i connectar amb la comunitat Alumni. 

On vas néixer 
Gràcia, Barcelona.

On vius
Nuremberg, Alemanya.

Quin és el teu any de graduació
2004

On treballes
Treballo com a dissenyador de calçat esportiu a Adidas. Actualment dissenyo botes de futbol, però he treballat a running i training anteriorment, també a Adidas. A part de la meva feina com a dissenyador de producte, sempre m'ha fascinat la interpretació d'idees a través de la pintura o la música.
 
Quina és la teva font d'inspiració
M'inspira el concept art / matte painting, molt utilitzat en la indústria de videojocs i cinema. M'apassiona la qualitat i la rapidesa en la manera de concebre les idees que els artistes de concept art porten a terme, ja que és necessari presentar treballs en un breu espai de temps. I crec en la intuïció, sobretot en treballs creatius, especialment quan es vol crear alguna cosa totalment innovadora. A través de la meditació i el treball interior podem imaginar coses que mai han existit i crear el nostre propi univers. Una cosa està clara: per trobar la inspiració, necessito bona música! 

Quins son els teus referents
M'agrada la idea de trobar referents en indústries o personatges històrics que no estiguin relacionats amb el camp en el que treballo per se. La inspiració pot venir de qualsevol lloc i crec que es pot aprendre de científics, artistes, activistes, músics, etc. deixant-nos un llegat d'imaginació infinita als demés. Mantén els ulls oberts, tot està connectat. Alguns referents: Ernst Haeckel, Satoshi Nakamoto, James Kent, Johan Bengtsson, Gary Yourofsky, Hajime Soarayama, Syd Mead, Peter Singer, Joaquin Phoenix i Sue Coe. Especial menció a la imaginació de Gaudí, a les invencions i intuïció de Nikola Tesla o els descobriments de Edmond Halley. 

Quin és el teu millor record a Elisava
Un dels millors records van ser el primers dies a Elisava. Conèixer a gent que està en sintonia amb tu pel que fa al disseny de producte és fascinant. I al llarg dels següents anys treballant en projectes i idees amb els altres alumnes. També guardo molt bon record i admiració dels grans professionals que eduquen a Elisava i la feina i passió que hi ha darrera de cada classe. 

Una cosa bona que aprenguessis a Elisava
Treball en equip. Acceptar la crítica i a ser constructiu amb les idees dels demés. Una cosa molt important que vaig aprendre és a no quedar-te amb la primera idea, a esforçar-se i millorar-la, sense abandonar el nucli de la idea principal. És quelcom que poso en pràctica cada dia a Adidas. 

Un consell
Aprèn dels professionals, però troba la manera de treballar en la que et sentis còmode. No tinguis por d‘utilitzar nou software i noves eines quan et sentis estancat. Per exemple, a on treballo, es valora molt la innovació en la manera de presentar, sigui vídeos, gifs, maquetes fetes a mà... no sempre un dibuix es la millor solució. I aprèn dels que porten menys temps que tu com a professionals. Les noves generacions ens donen una oportunitat única per adaptar-nos a la velocitat del planeta en el que vivim, assimilar noves maneres de treballar i descobrir noves tecnologies. La humanitat avança qüestionant l'status quo, no seguint-lo. I com he dit anteriorment, segueix la teva intuïció. No la menyspreïs!

Resumeix la teva experiència professional en poques paraules
Perseverança, paciència, perspectiva, esforç, intuïció, agraïment. I també sort. Moltes vegades es tracta d'estar en el lloc correcte al moment adequat.
 
Connecta amb ell a LinkedIn.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies