Notícies d'Alumnes

Alumni Stories - Ana Gomez Bernaus

Data:

Et presentem l'Ana Gomez Bernaus! Descobreix la seva trajectòria professional i les seves inspiracions! L'Ana té moltes ganes de compartir amb nosaltres la seva relació amb el disseny i connectar amb la comunitat Alumni.

On vas néixer 
Barcelona

On vius
Los Angeles

Quin és el teu any de graduació
Em vaig graduar l'any 2002.

On treballes
Soc freelance i treballo en projectes de publicitat tant en televisió com en mitjans impresos per a clients com Adobe, Converse, Listerine o Snapchat, i també en editorials per a diaris com Los Angeles Magazine o The Washington Post. També soc membre de la junta directiva del Type Directors Club. Com a membre representant a Califòrnia, organitzo esdeveniments per la zona per tal d’augmentar el valor dels seus membres i promoure la tipografia en aquesta part del país.

Quina és la teva font d'inspiració
Trobo inspiració en l’obra d’artistes, dissenyadors i artesans, però també en tot allò que m’envolta. Em centro en la retolació il·lustrativa, i a cada projecte analitzo què vol dir la paraula amb la qual treballo, i com puc comunicar el seu significat no només amb la pròpia paraula, sinó també amb la manera que està feta. Per aquesta mateixa raó els elements que formen tota la meva obra són diversos.

Quins són els teus referents
M’encanta l’obra de Doyald Young i Tony DiSpigna; el seu coneixement de les formes de lletra és exquisit. La retolació d’Herb Lubalin, Tom Carnase i Lance Wyman va obrir un camp a nous horitzons, elaborant uns caràcters més elàstics i modelables. La comprensió escultòrica de la tipografia de Takenobu Igarashi és també un gran referent per a mi. A més, admiro els psicodèlics cartells de Wes Wilson i Victor Moscoso i les complexes il·lustracions d’Alphonse Mucha, així com els experiments visuals de Victor Vasarely i Bridget Riley. Hi ha moltíssims artistes dels quals aprendre.

Quin és el teu millor record d'Elisava
No podria dir-te cap moment en concret, però sí recordo un sentiment en general. Des de sempre he tingut clar que volia treballar dins el camp creatiu. Elisava va ser el primer lloc on em vaig trobar que totes les classes eren interessants i despertaven certa curiositat en mi. Va ser un període molt estimulant i, a part de donar-me les eines necessàries per a esdevenir dissenyadora gràfica, em va donar aquelles papallones a l’estómac que sento cada cop que rebo un nou briefing.

Una cosa bona que aprenguessis a Elisava
Una barreja de pensament estructural i creatiu. A banda de la part emocional de la meva feina, m’agrada imaginar-me una arquitectura invisible encarregada de mantenir les meves composicions al seu lloc. Fins i tot quan els projectes semblen totalment orgànics, sempre segueixen una pauta. De la mateixa manera, també organitzo la part posterior del meu procés. Creo el mateix sistema de carpetes per a cada treball, una convenció de noms d’arxius consistent perquè sempre pugui trobar tot allò que busco, i un sistema de presentació net i clar.

Un consell
Interessa’t per aprendre. El nostre camp evoluciona; els tipus de clients canvien i obtenim noves eines amb les quals experimentar. Em sento molt afortunada de tenir aquesta feina. Treballo molt, però cada dia ho trobo més interessant i satisfactori, i això també es deu al fet que vull millorar. Darrere aquesta curiositat sempre hi ha un tipus d’energia que neix del descobriment i que és, honestament, molt divertida.

Resumeix la teva experiència professional en poques paraules
El risc ha valgut la pena, sense cap mena de dubte. En el meu últim any a Elisava vaig fer unes pràctiques a una boutique de disseny anomenada Zeligmedia. Un parell d’anys després, el meu cap va decidir prendre’s un any sabàtic i ens va preguntar a un col·lega i a mi si volíem treballar a l’empresa. Vam acceptar. Tenia 23 anys. L’any 2008 vaig sentir que necessitava alguna cosa més, i el gener de 2009 em vaig traslladar a Nova York, per tal de començar de nou. L’any 2012 vaig anar a viure a Los Angeles per continuar la meva carrera. A tots aquests moviments hi ha hagut moments difícils, però en cadascun he assolit un nou nivell i una major sensació de felicitat provinent del meu ofici.

Connecta amb ella! 
Web · LinkedIn · Instagram · Behance 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies