Notícies d'Alumnes

Alumni – Marc Benet, BioEmprenedorXXI 2014

Data:

 

L’antic alumne d’Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial Marc Benet és un dels membres d’usMIMA, la start-up guanyadora del premi BioEmprenedorXXI 2014 per haver desenvolupat un dispositiu mèdic wearable que simula massatges terapèutics per tractar el restrenyiment crònic.

usMIMA va sorgir del programa d·HEALTH BCN i està formada per quatre emprenedors amb perfils multidisciplinars: el Marc Benet, enginyer tècnic en disseny industrial i màster en enginyeria del disseny, la Immaculada Herrero, doctora en ciències biològiques, l’Àngel Calzada, enginyer de telecomunicacions, i el Markus Wilhelms, doctor en microbiologia molecular.

usMIMA ha guanyat el premi a millor empresa biològica de l’any amb aquest projecte sorgit en col·laboració amb el centre de neuro-rehabilitació Institut Guttmann. Els quatre membres van participar en una immersió clínica de dos mesos per conèixer les necessitats dels pacients i van detectar que els afectats de restrenyiment no parlen sobre el tema i que l’impacte en la seva qualitat de vida és molt gran.

Després d’aproximadament 300 entrevistes amb afectats i professionals de la salut, l’antic alumne d’ELISAVA i el seu equip van començar a treballar per oferir una solució no farmacològica, no invasiva i sense efectes secundaris per als qui pateixen restrenyiment crònic. Gràcies als diners del premi, UsMima preveu desenvolupar un prototip per al proper mes de març del 2015.

Bioemprenedor XXI és un programa de suport a la creació d’empreses dins l’àmbit de les ciències de la vida en el seu sentit més ampli: biotecnologia, biomedicina, tecnologies mèdiques i sector agroalimentari. Aquesta iniciativa és promoguda per diversos agents amb un paper rellevant al sector: “la Caixa”, Barcelona Activa i Biocat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies