Notícies d'Alumnes

Adriana Esperalba: d’Elisava a vestir una pel·lícula d’Òscar

Data:
Foto de 'Parasite' cedida per Bobo Choses.

L’Adriana Esperalba, Elisava Alumni del Grau Superior en Disseny, es va endur una sorpresa quan, al cinema, va descobrir que algunes de les peces de roba infantil que havia dissenyat apareixien a ‘Parásitos’, el film sud-coreà recentment guardonat amb l’Òscar a la Millor Pel·lícula.

Aquest fet demostra el creixement imparable de Bobo Choses, l’empresa de moda infantil que lidera l’Adriana. Segons explica ella mateixa, la marca, que també disposa de línies per a adults, va néixer amb l’objectiu de “crear mons imaginaris per a nens per tal que explorin la seva creativitat, jugant i gaudint de la vida. De fet, cada col·lecció té la seva pròpia història que després es converteix en un conte il·lustrat”.

Després de 12 anys en funcionament, Bobo Choses produeix mig miler de peces l’any i està present en més de 500 botigues repartides en 44 països. El 90% dels productes s’exporten fora d’Espanya, sent Àsia el seu mercat principal. “No sé dir-te el perquè, però la manera d'entendre la moda i de combinar la roba allà és molt diferent a la d'aquí. Des dels inicis hem volgut ser una marca unisex, alegre i colorista, i crec que tots aquests valors encaixen amb el món asiàtic” assegura.

Abans de muntar aquest negoci, l’Adriana va passar sis anys a l’agència de publicitat Paradigma fins que, juntament amb una companya de feina, es van decidir a emprendre el seu propi estudi de disseny gràfic i comunicació: Otto&Olaf. “L'estudi anava bé, però sempre fèiem bromes dient que ens agradaria fer una col·lecció de samarretes. No en sabíem gairebé res, de moda, però era un món que ens atreia” recorda.

Primera col·lecció de Bobo Choses

No va ser fins al cap de tres anys quan, embarassada del seu primer fill, l’Adriana es va adonar que no li agradava la roba que veia a les botigues i van optar per deixar de fer broma i començar a dissenyar la primera col·lecció de Bobo Choses: “durant uns quants anys vam mantenir les dues empreses actives; l'estudi de disseny finançava el nou projecte de roba infantil. Al principi només érem tres persones, però a cada col·lecció que fèiem doblàvem vendes i, a poc a poc, l'equip va anar creixent fins a dia d'avui, que en som trenta-cinc”.

A més, una de les prioritats que es van marcar des de bon començament és que l’empresa fos responsable amb el medi ambient: el 93% de la seva producció és local (74% a Catalunya, 19% a Portugal) i el 100% del cotó que utilitzen és orgànic. Ara que fins i tot ha arribat als Òscar, com a reptes de futur l’Adriana aspira que l’empresa segueixi creixent de manera sostenible, “seguir treballant en la sostenibilitat de les col·leccions, i arribar al nen, ja sigui a través de la roba, de les històries o dels tallers i activitats que organitzem a la botiga del Born que vam obrir a finals del 2018”.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies