Event Alumni

Tech Day 2017: 'Dissenyar des de la bidimensionalitat dels materials'

Data:
Hora: De 10h a 14:30h.
Lloc: ELISAVA (La Rambla, 30-32). Sala Aleix Carrió (1a planta)

Des de l'assignatura de Disseny i Producte del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial, s'organitza anualment el Tech Day d'ELISAVA, un cicle de conferències enfocades a una temática que els alumnes trobin inspiradora de noves propostes de disseny.

En aquest curs 2016/17, es centrarà en «Dissenyar des de la bidimensionalitat dels materials», reflexionant sobre la multitud d'opcions que obren els nous materials bidimensionals. Aquest és el programa complet per a aquest any:

Programa

SALA ALEIX CARRIÓ (PLANTA 1)
10:00h
Introducció a la Jornada «DISSENYANT DES DE LA BIDIMENSIONALITAT DELS MATERIALS»
Dr. Óscar Tomico. Cap d'Estudis del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial.
Jessica Fernández. Responsable de l'àrea de Projecte del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial.

10:15h
CONFERÈNCIA 1 «Oportunitats i desafiaments en materials bidimensionals: la perspectiva d'un físic». Dr. Sebastian Reparaz.
Doctor en Física, Institut de Ciència de Materials de Barcelona. Va passar tres anys a Alemanya (Berlin) i Austràlia (Sydney) desenvolupant la seva carrera com a investigador científic. Posteriorment es va unir a l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia a Barcelona. Actualment exerceix com a científic titular del CSIC a l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona.

11:00h
CONFERÈNCIA 2 «Nanotecnology: 2D Today». Nadia Pons.
Biòloga especialitzada en Microbiologia, s'endinsa en el món de la nanotecnologia. Nadia està especialitzada en desenvolupar projectes de negoci a partir de tecnologies produïdes a centres de recerca i gestió de la Propietat Intel·lectual, incloent-hi la seva valorització. Des del 2014 forma part del Departament de Transferència de Coneixement i Tecnologia del ICN2.

11:45h
PAUSA


12:00h
ALUMNI «L'Enginyeria d'investigació un pas en la Indústria».

Javier Camino - Enginyer de disseny industrial per ELISAVA, especialitzat en "gestió del disseny", amb experiència en formació, assessorament i gestió de projectes d'innovació social, en el marc de la producció digital i l'economia social i solidària.

Ona Bombí Aymerich - Enginyera en Disseny Industrial per ELISAVA, Desenvolupament de Prototips en el departament de Knowledge and Technology Transfer (KTT) a l'ICFO.

12:45h
CONFERÈNCIA 3 «La influència del desenvolupament de materials avançats en la comunicació visual del segle XXI». Sílvia Escursell.
Dissenyadora gràfica. Investigadora en l'impacte que generen els materials grafènics o metamaterials en el paradigma de la comunicació i disseny gràfic del segle XXI.

13:30h
DES DE LES AULES «ELEVATOR PICH».
Els estudiants de segon any del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial mostraran les seves propostes de valor basades en la investigació realitzada per al disseny des dels materials bidimensionals.

14:15h
FI DE LA SESSIÓ

Els materials bidimensionals estan formats per una única capa d'àtoms i la seva peculiaritat és que aporten propietats inusuals, sent una mateixa matèria però processada a diferent escala. El primer material bidimensional que es va descobrir va ser el grafè, però actualment ja es coneixen uns 20 materials bidimensionals i s'estima que queden uns 500 més per descobrir. Tota una nova escala de la matèria que obre innombrables escenaris per al disseny, que ha d'adequar-se a les possibilitats i les necessitats del futur, plantejant solucions innovadores.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies