Event Alumni

Exposició - «Identitats: espai, lloc, territori»

Data:
Hora: De dilluns a dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20.30h
Lloc: Galeria d’art ABBA Art Contemporani (Palma de Mallorca)

Marta Pujadas y Ana Darder, alumna i antiga alumna del Màster en Fotografia i Disseny d’ELISAVA, participen a l’exposició col·lectiva «Identitats: espai, lloc, territori» a la galeria d’art ABBA Art Contemporani de Palma de Mallorca.

Aquesta mostra se celebra en el marc del festival de fotografia Palmaphoto 2013 i del programa de microbeques expositives First_Focus per a joves fotògrafs i artistes que utilitzen la fotografia com a mitjà d’expressió.

L’exposició presenta un conjunt d’obres de cinc joves que representen la formació de la identitat a partir de l'espai que habitem, és a dir, la construcció de l'espai a partir dels individus que l'habiten, les formes de percebre, la memòria de lloc, l'espai present i els territoris futurs.

La percepció de l'espai d'Ana Darder i el seu «Doppelgänguer» connecta directament amb la indolència, amb l'artificiositat de la gran urbs que ens envolta. La ciutat es converteix en el nostre contenidor, però també en el nostre límit, a la frontera que ens separa de la natura, de la nostra veritable essència. Una llar, però també una presó, on compareixem com un reflex especular de nosaltres mateixos, com autòmats sense identitat que s'alimenten d'estranys combustibles.

A «Somebody, somewhere», Marta Pujadas agafa com a objecte de reflexió els llocs de trànsit, aquests no llocs sobre els quals l'art actual porta un temps rumiant i que són fruit d'una contemporaneïtat frenètica, instantània, on els itineraris tenen un principi i un final però, poques vegades, algú repara en el camí. L’alumna de l’Escola, per contrarestar l'absència de presència d'aquests no-llocs, promou la seva ocupació no violenta situant persones estàtiques, joves hieràtics, enmig d'aquests espais de trànsit, d'aquests territoris indefinits que no existeixen fins que algú els envaeix, els posseeix, detenint , gràcies a l'acció fotogràfica, un temps que hagués passat per a ells sense cap contemplació, un temps que, segurament, passarà per a ells sense cap contemplació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies