Event Alumni

Exposició 'Design Does. Allò que el disseny fa'

Data: -
Hora: Consulta el web del Museu del Disseny (enllaç al peu)
Lloc: Museu del Disseny de Barcelona (Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38 08018 Barcelona)

Exposició 'Design Does'

Inauguració: Divendres 23 de març, 19.00 h, Museu del Disseny


L’Exposició 'Design Does. Allò que el disseny fa', coproduïda per ELISAVA i el Museu del Disseny de Barcelona, reflexiona sobre com el disseny dona forma i resposta als reptes globals de la nostra societat. L’exposició convida a analitzar i qüestionar la responsabilitat del disseny i el seu impacte en la societat, la industria, els éssers humans i els valors culturals.

Comissariada per ELISAVA i per Domestic Data Streamers, startup barcelonina formada per ex-alumnes d’ELISAVA que investiga nous formats de comunicació a través de les dades, Design Does analitza quin paper juga el disseny en la societat actual, un disseny que en el seu afany per millorar el món impacta positivament, però de vegades negativament, en el nostre entorn.

L’exposició s’articula al voltant de 15 preguntes vinculades a l’actualitat i a reptes de futur com la sostenibilitat, la connectivitat, el consumisme, la innovació, els nous materials o els col·lectius desfavorits:

  • D’on venen les coses?
  • Com alimentarem a 10.000 milions de persones?
  • Podem viure sense plàstic?
  • Com pot un material canviar les nostres vides?
  • Es pot dissenyar el que no es veu?

Cada una d’aquestes 15 preguntes és contestada per un projecte concret, desenvolupat per dissenyadors locals o internacionals, que aporta un enfocament poc convencional. ​La mostra no pretén definir què és el disseny, sinó qüestionar-se els temes universals i quin paper té i tindrà el dissenyador com a proveïdor de solucions, humanista, estratega i agent de canvi.

L’exposició compta amb un alt component tecnològic i es conceptualitza com un espai dinàmic d’interacció i d’experimentació que fomenta el diàleg amb el visitant. A través d’un sistema de recollida i visualització de dades en temps real, el visitant interactuarà amb les peces i compartirà les seves sensacions, reaccions i opinions. Design Does trenca així amb l’estructura habitual de les exposicions en format monòleg i empodera el visitant, que amb les seves aportacions participarà en la creació de contingut.

'Design Does' canviarà i evolucionarà cada dia amb aquestes aportacions, que formaran part de la reflexió col·lectiva que es construirà dia a dia i que reflectirà els reptes que, segons la ciutadania, el disseny haurà d’afrontar en el futur. L’exposició promourà així la generació de coneixement per nodrir la pràctica transdisciplinar del disseny.

L’aliança entre el Museu del Disseny de Barcelona i ELISAVA en un projecte d’aquesta magnitud reforça el posicionament del disseny i de la recerca a través del disseny com a eines fonamentals per innovar i oferir solucions sostenibles per a construir un futur millor. L’exposició també apropa al públic general una visió més dinàmica i actual del disseny.

Entrada gratuïta

'Design Does' Forum

En el marc de l’exposició Design Does organitzem un seguit de conferències adreçades a professionals i estudiants de disciplines creatives, que reuneixen diverses perspectives procedents d’interseccions rellevants entre el món acadèmic, l’empresa i la ciència, per explorar, reflexionar i debatre com els desafiaments globals que enfronta el planeta estan configurant el futur del disseny.

Les ponències seran en anglès. Per assistir-hi és imprescindible adquirir les entrades aquí

International Days for Deans & Design Experts

ELISAVA presenta els Dies Internacionals dels Deans i Experts en Disseny, que tindrà lloc els dies 4, 5, i 6 d'abril de 2018 a Barcelona amb la participació de 25 Deans i experts en disseny de les escoles més importants i prestigioses del món. Més informació

Coproducció: ELISAVA i Museu del Disseny de Barcelona
Comissaris: ELISAVA Research (Laura Clèries) i Domestic Data Streamers (Pau Garcia i Dani Pearson)

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies