Event Alumni

ELISAVA a la Setmana del Disseny de Milà: Next Design Innovation

Data: -
Lloc: Fuorisalone (Zona Santambrogio. Via San Vittore, 49, Milà)

ELISAVA desembarca a la Setmana del Disseny de Milà amb l'exposició «Next Design Innovation»

ELISAVA es consolida com a peça rellevant de l'engranatge del disseny a escala europea i participarà en la propera Milano Design Week amb aquesta aportació al Fuorisalone, esdeveniment que ha anat guanyant importància durant els darrers anys, trascendint la seva condició inicial de complement del Salone Internazionale del Mobile fins a convertir-se en una cita ineludible per als professionals del disseny.

Ho farà a través de «Next Design Innovation», una exposició en què es presentaran sis projectes innovadors desenvolupats per joves dissenyadors menors de 35 anys, formats a ELISAVA, juntament amb uns altres quinze creats per joves professionals emergents de la regió de la Llombardia. Catalunya i la Llombardia representen dues de les quatre regions «motors de la producció» europea de disseny.

A «Next Design Innovation» es pretén destacar la relació entre el disseny i les tecnologies noves, tant en termes de sistemes de producció nous com de manufactura digital en vista de l'autoproducció per part dels dissenyadors, des de la perspectiva de la integració del maquinari i de la programació del programari. Al mateix temps, la cerca de materials nous permet una integració excel·lent d'aquestes tecnologies en els productes.

La convocatòria llançada a ambdues regions tenia com a objectiu el prototipatge real de les idees. Per aconseguir-ho es van utilitzar l'experiència professional, els espais, les instal·lacions i els equips (impressores 3D, CNC i talladora làser) d'ELISAVA per a Catalunya i del Polifactory-Politecnico de Milà per a la Llombardia. D'aquesta manera, a «Next Design Innovation» es generen oportunitats per a l'intercanvi i, com a resultat, té lloc l'exposició conjunta durant la setmana del disseny de Milà l'abril del 2016.

A Catalunya, ELISAVA ha llançat aquesta convocatòria en col·laboració amb ACCIÓ i amb el CCAM (Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya), ambdós organismes adscrits al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. El suport a aquest projecte s'emmarca dins del Programa d'Impuls a les Manufactures del Disseny i de l'Estratègia Industrial de Catalunya.

D'esquerra a dreta i d'empeus: Miquel Tejero (Boo in Barcelona), Alberto Martínez (Boo in Barcelona), Saúl Baeza (HUNCH), Álvaro Goula (Goula/Figuera), Oriol Gener (Boo in Barcelona) i Bruno Peral. D'esquerra a dreta i asseguts: Gerard Arqué (Boo in Barcelona), José Riesco (Boo in Barcelona), Raquel Llaberia (HUNCH), Pablo Figuera (Goula/Figuera) i Teresa Baena. Nota: a la imatge hi falten els representants de Kiwi Bravo: Raúl Arribas i Gonzalo Sánchez De Lollano.

Projectes de Catalunya escollits en l'edició d'enguany

Projecte: Vanity

Autor: Bruno Peral Bey

Àrea: Mobles, mobiliari i il·luminació

Contingut: Vanity és un llum elegant inspirat en les faldilles prisades dels anys cinquanta, la llum del qual es pot regular a distància a través de qualsevol dispositiu intel·ligent. Gràcies a les característiques tècniques de la tela Spinnaker, molt emprada en nàutica per a produir veles de vaixell, aquest llum és molt versàtil. Atès que el producte es pot imprimir amb diversos tipus de tintes (UV, solvents, làtex i impressores de sublimació), podem personalitzar-ne el disseny i adaptar-lo a qualsevol espai.

Projecte: Visum

Autora: Teresa Baena

Àrea: Objectes i eines manuals

Contingut: Visum és un objecte intel·ligent per a la llar que visualitza gràficament i bloqueja l'amenaça dels camps electromagnètics que provenen de l'exterior. Les partícules metàl·liques dins de la tinta platejada s'encarreguen del blindatge, mentre que el patró d'argent imprès a la tela adverteix de la intensitat de la radiació present a l'espai.

Projecte: Testing Connections

Autors: Saúl Baeza i Raquel Llaberia (HUNCH)

Àrea: Vestimenta i accessoris de moda, de treball, d'esport i de lleure

Contingut: Testing Connections és una peça de roba "responsive" amb tecnologia integrada que canvia la percepció física i psíquica de les vibracions de les trucades telefòniques, SMS, missatges de WhatsApp i correus electrònics que l'usuari rep durant tot el dia. La peça transmet les vibracions dels nostres telèfons intel·ligents per a la relaxació en temps real o emmagatzemar-les durant el dia i descarregar-les en arribar a casa.

Projecte: Oii

Autors: Raúl Arribas i Gonzalo Sánchez de Lollano (Kiwi Bravo)

Àrea: Objectes i eines manuals

Contingut: Actualment, l'ús de molts objectes s'ha convertit en quelcom bastant abstracte a causa de la seva complexitat tecnològica (efecte de la caixa negra, en què no se sap què succeeix dins). Oii proposa una sèrie de tres «interruptors» que actuen més enllà de l'ON i l'OFF tradicionals. Aquests elements poden desencadenar diferents respostes en múltiples dispositius electrònics, des d'un reproductor musical a un ventilador o un punt de llum.

Projecte: Random Contact Machine

Autors: Miguel Tejero i Gerard Arqué (Boo in Barcelona) en col·laboració amb l'Oriol Gener, amb l'Alberto Martínez i amb el José Riesco

Àrea: Mobles, mobiliari i il·luminació

Contingut: Random Contact Machine representa una xarxa social fora de línia per a intercanviar targetes de visita. La intenció del projecte és la de demostrar que en qualsevol esdeveniment social, i amb un determinat grup de persones amb interessos similars, és possible crear contactes professionals de manera aleatòria. Un «joc» altruista i aleatori per a crear relacions sense registrar la informació personal dels usuaris.

Projecte: Viride Project

Autors: Pablo Figuera i Álvaro Goula (Goula/Figuera)

Àrea: Mobles, mobiliari i il·luminació

Contingut: Una col·lecció de lluminàries experimentals la funció afegida de les quals és substituir el sol necessari perquè les plantes a les quals il·luminen puguin realitzar la fotosíntesi. Així, llum artificial i natura es combinen en una estructura de línies elementals i d'esperit escultòric. Viride Project planteja dos receptacles diferents per a diversos tipus de plantes: test amb substrat per a plantes aromàtiques o decoratives i estructures de barnilles per a plantes epífites (amb arrels aèries), com ara les del gènere Tillandsia.

ELISAVA també estarà present a Milà amb la proposta Decoding Creativity Experimenting with Chaos

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies