Event Alumni

Conferència - Richard Hollis

Data:
Hora: 19.15h
Lloc: ELISAVA (La Rambla, 30-32). Sala Aleix Carrió (1a planta)

 

Aquest mes tenim l’honor de rebre Richard Hollis, una de les figures més influents del disseny gràfic britànic.

Richard Hollis ha estat dissenyador gràfic independent des de 1957. Format en diverses escoles d’art de Londres, va començar com a impressor de serigrafia i impressor d’edicions d’art, i va ensenyar al London College of Printing, Chelsea Art School i Central St. Martins. Va treballar a París a principis de 1960. Editor d’art al setmanari New Society 1966-1968.

Des de llavors ha dissenyat sobre tot llibres, catàlegs d’art i el rètol de terracota més gran d’Europa. El 2012, a Londres, es va inaugurar una exposició de la seva obra i va viatjar al Centre Pompidou de París, Lausana i Nova York. Ha donat conferencies en diverses ciutats d’Europa i els seus llibres publicats són Graphic Design: A Concise History (1994, revised 2001), Swiss Graphic Design: Towards an International Style 1920-1970 (2006) i About Graphic Design (2012). Actualment està escrivint sobre l’artista, dissenyador i arquitecte belga Henry van de Velde.

Conferència en anglès oberta a tots els públics i organitzada pel Màster en Disseny Gràfic i pel Postgrau en Disseny Gràfic i Projectes Editorials d’ELISAVA. Es requereix reserva prèvia mitjançant el formulari adjunt.

 

 

Resum dels contuinguts de la ponència:

Disseny gràfic. Gran part d’aquesta presentació consisteix en exemples del propi treball de Hollis, que daten dels últims cinquanta anys.

  1. La forma de la lletra: una mica d’història, la llengua i la lletra (forma), la forma dels caràcters.
  2. Les lletres i la pàgina: el lector, tipografia i encara una mica d’història. La influència de les tècniques d’impressió.
  3. Lletra i Imatge (Imatge i lletra) i encara més història.
  4. Seqüència: El treball gràfic a les mans del lector, i davant dels ulls del lector.
  5. Publicacions periòdiques: el seu format, disseny, producció, direcció d’art.
  6. Plegatge i les restriccions de pressupost.
  7. Escrivint història: el dissenyador com a escriptor.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies