Event Alumni

Alumni - Pablo Serrano en el Jueves de Diseño

Data:
Hora: 19.45h
Lloc: Filmoteca Regional de Murcia. Sala B

El documental "Emociones en silencio. Arte y Cultura como terapia contra el Alzheimer", de Pablo Serrano, antic alumne del Màster Universitari en Disseny i Comunicació d'ELISAVA, i la historiadora de l'art Halldóra Arnardóttir, es projecta el dijous 1 de maig a l’últim "Jueves de Diseño", un cicle programat per l'associació murciana DIP i Distrito Creativo per debatre sobre diferents especialitats i funcions del disseny i la comunicació.

El treball del Pablo é un dels tres documentals amb algunes característiques en comú: estan orientats a sensibilitzar la societat, van comptar amb un artista a l'equip, la qual cosa va aportar un gran compromís amb la veritat al treball de comunicació, i són treballs audiovisuals produïts a Múrcia.

El documental de l'antic alumne de l'Escola mostra una de les sessions del projecte d'investigació “Arte y Cultura como Terapia contra el Alzheimer” de l’Hospital Universitario Virgen de la Arrixaca, realitzat en col·laboració amb el vídeo artista Bill Viola, dos dels seus principals actors John Malpede i Henriette Brouwers, l'Escola Superior d'Art Dramàtic de Múrcia i els centres culturals CENDEAC i Centro Párraga.

L'arrencada emocional de la investigació és l'obra de Bill Viola "Seis Cabezas" (2000), procedent de l'exposició Las Pasiones. Utilitzant el seu llenguatge de gestos facials, i amb l'ajuda d'alumnes d'art dramàtic, les persones amb Alzheimer van arribar a sentir i expressar les emociones d'alegria, tristesa, ira, enuig, sorpresa i l'estat de dormir/somiar. Els exercicis buscaven trobar cadascuna d'aquestes emocions per fomentar la interacció i comunicació davant del deteriorament de la funció emocional provocat per la malaltia.

[video:http://vimeo.com/24074490 width:580 height:490]

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies