Agenda

TypeJuly 2020 - Workshops de tipografia

Data: -
Hora: De 10.00h a 14.00h.
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32)


TypeJuly és una plataforma per a dissenyadors gràfics i tipogràfics com tu, que volen aprendre amb referents internacionals. Una oportunitat única per treballar colze a colze amb els mestres de l'ofici. A Barcelona, el proper mes de juliol, no et perdis aquests 4 workshops de disseny tipogràfic a Elisava.

1. Workshop "Type and color", amb Mark van Wageningen (Novo Typo)
TypeJuly Elisava NovoTypo

Del 29 de juny al 3 de juliol de 2020 (20 hores)

Per què els dissenyadors de tipografies pensen tradicionalment en blanc i negre? El món i la web són en color, Hollywood ja no produeix pel·lícules en blanc i negre... Només els dissenyadors de tipografies segueixen pensant en aquests termes. Els tipògrafs avui en dia viuen a l’Edat d’Or del disseny. Obrim la nostra imaginació i donem color a les nostres lletres. La llegibilitat és un enfocament molt sobrevalorat a la comunicació tipogràfica moderna.

Aquest taller convida a reconsiderar aquest enfocament tradicional del blanc i negre en el disseny tipogràfic. El modernisme ‘menys és més’ s’ha convertit en una frase buida que il·lustra un enfocament conservador del disseny tipogràfic. Aquest workshop començarà amb la deconstrucció de les formes bàsiques d’un caràcter i acabarà amb la transformació d’una forma estàtica en una dinàmica. Tot es farà a color. Color is the new Bold!

+ Informació.

2. Workshop "Modular typefaces as a design tool", amb Manuel Krebs (Norm)
TypeJuly Elisava Norm

Del 6 al 10 de juliol de 2020 (20 hores)

Quan el dia acaba i comença la nit, hi ha un moment que no queda clar a quin dels dos estats pertany. En francès, aquest moment s’anomena ‘entre chien et loup’ (entre gos i llop). En certa manera, aquest moment també existeix dins la tipografia, l’escriptura és el dia i la imatge és la nit.

Exactament així és com flueix la frontera entre el dissenyador gràfic i el dissenyador tipogràfic, perquè des de quan el dissenyador gràfic és un dissenyador tipogràfic i el dissenyador tipogràfic un dissenyador gràfic? El taller tracta aquestes àrees grises.

El workshop se centra en el desenvolupament de fonts modulars. Es desenvoluparà un inventari de mòduls que permetin la creacrió de lletres. Els mòduls són les mol·lècules del projecte. Per aplicar els mòduls, es desenvoluparan eines per crear-los i reproduir-los. L’objectiu és tenir el control de tot el procés de producció (literalment) a les seves pròpies mans.

+ Informació.

3. Workshop "Lettering strategies and techniques", amb Ken Barber (House Industries)
TypeJuly Elisava House Industries

Del 13 al 17 de juliol de 2020 (20 hores)

Aguditza les teves habilitats de retolació amb aquest taller d'una setmana de durada ple de valuoses estratègies de disseny i tècniques de dibuix especialment formulades per augmentar la profunditat i l'abast del teu treball personal i professional. Amb més de 25 anys d'experiència, Ken Barber de House Industries compartirà les seves receptes personalment formulades per produir letterings efectius i cridaners en una varietat d'aplicacions de disseny.

L’objectiu principal d’aquest taller és proporcionar als participants un conjunt d’enfocaments pràctics i senzills per a dibuixar peces distintives de lettering manual. Les idees i tàctiques que s’introduiran durant la classe poden ser utilitzades com una forma pràctica de generar una àmplia gamma de solucions potencials per pràcticament qualsevol disseny de logotips o projecte de branding.

+ Informació.

4. Workshop "Thinking with your hands", amb Cyrus Highsmith (Occupant Fonts)
TypeJuly Elisava Occupant Fonts

Del 20 al 24 de Juliol de 2020 (20 hores)

Les lletres es poden dibuixar de moltes maneres diferents. L'enfocament de Cyrus Highsmith es basa en gran manera en la importància de l'espai blanc i la sensibilitat a les formes. És un mètode que s'aplica tant al disseny tipogràfic com a la creació d'imatges de tota mena. Per a Highsmith, és una forma de veure el món. El taller es convertirà en una exploració desordenada, pràctica i lliure d’ordinadors de com dibuixar, fer i pensar en les lletres.

L'objectiu d'aquest taller és crear una setmana memorable, dibuixant lletres i creant art. Culmina amb una exposició conjunta del nostre treball.

+ Información.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies