Pròximament se celebrarà a Elisava la cinquena edició de Trendslab 2019, una trobada anual on es discuteixen i reflecteixen totes aquelles tendències i moviments que brinden noves oportunitats i riscos a les institucions i empreses. Enguany, les sessions se centraran en la Desglobalització i la Gentrificació, amb Luke Sturgeon com a protagonista; dissenyador, assessor, professor, investigador i soci fundador de Greyspace, des d'on treballa amb el disseny i el future thinking colze a colze amb organitzacions que busquen noves maneres de treballar.
En el seu article ‘Desglobalització: Riscos i oportunitats globals i locals’, Jorge Rodriguez, Director del Màster en Recerca per al Disseny i la Innovació i el Màster en Gestió Avançada del Disseny, Estratègia i Emprenedoria, els dos impartits a l'Escola, explica que la Desglobalització representa l'afebliment de la interdependència entre les nacions en aspectes com ara l'economia, la cultura i l'impacte social.
Nous riscos i oportunitats
Des de la crisi econòmica que es va produir l'any 2008, hem anat endinsant-nos a un subtil període de regressió. Han anat apareixent blocs de poder regional i local a Rússia, Turquia, Brasil, Xina, Corea del Nord i els Estats Units. El consegüent procés de fragmentació política i econòmica s'anomena Desglobalització, i presenta un escenari completament nou on noves personalitats van prenent el control de les economies i cultures locals i regionals, però sorgeixen nous moviments i tendències locals. Cada regió i mercat brinda respostes, oportunitats i riscos culturalment diversos.
La Desglobalització i la Gentrificació són dos dels principals temes amb els quals treballarem durant el Trendslab19 a Barcelona.
T'hi apuntes?
#trendslab19