Agenda

Temes de Disseny #37: Invisible Conflicts - Call for authors. Convocatòria oberta

Data: -
Alice. Instal·lació realitzada i produïda per estudiants d'Elisava per al Festival LlumBCN (2019).*

Temes de Disseny és una publicació científica que neix de la inquietud i vocació investigadora d’Elisava. Anualment, des de l'any 1986, l'escola posa la revista a disposició dels lectors. La publicació tracta des d’una perspectiva analítica una gran varietat de temes relacionats amb la connexió del disseny amb camps com la cultura, la comunicació, la tecnologia o l’economia des d’una perspectiva analítica.

El número 37 de Temes de Disseny - Invisible Conflicts: The New Terrain of Bodies, Infraestructures and Information té com a objectiu explorar la qüestió del conflicte i la desobediència en un planeta en xarxa. Tradicionalment, el disseny ofereix eines i procediments per abordar problemes coneguts, analitzant com els nous objectes i processos poden proporcionar solucions. En aquest número, en canvi, recopilem investigacions sobre inestabilitat, friccions, resistències, contrapràctiques, enfrontaments culturals i fins i tot conflictes materials.

Aquest nou número es publicarà amb contingut d’accés obert, revisat i indexat. Temes de Disseny és una revista que dissenyadors locals i estrangers poden utilitzar per compartir els seus coneixements a nivell internacional. Així, doncs demanem articles (articles de revistes originals, ressenyes d’última generació, estudis de casos de disseny o imatges pictòriques) per compilar coneixement sobre els següents temes genèrics:

  • New creative strategies in practical dissent 
  • Invisible battlegrounds   
  • Information, labour, energy  
  • Design at a planetary-scale  
  • The agency of non-human actors 
  • Material-affective dimensions of design 

 

Editors convidats: Laura Benítez, Bani Brusadin.

Editors en cap: Laura Clèries, Oscar Tomico.

Editor gerent: Guim Espelt.

Consell editorial: Pau Alsina, Miquel Bruns, Tomas Diez, Delia Dumitrescu, Danae Esparza, Jéssica Fernández, Albert Fuster, Ariel Guersenzvaig, Pere Llorach-Massana, Ezio Manzini, Sonia Massari, Viviana Narotzky, Javier Peña, Anna Petit-Boix, Valentina Rognoli, Ramon Sangüesa, Ron Wakkary.
  

Vols participar amb un article?

A continuació, trobaràs al document PDF descarregable tota la informació sobre aquest número.

Els autors que vulguin enviar el seu manuscrit han de seleccionar un tema genèric d’aquest número de Temes de Disseny i enviar una proposta extensa (500-600 paraules) a través d’aquest formulari en línia abans del 17 de novembre de 2020. 24 de novembre de 2020 (extended deadline).

L’1 de desembre s’informarà els autors/les autores de les propostes acceptades i hauran d’enviar el manuscrit abans del 14 de gener de 2021. La revista es publicarà l’estiu de 2021.

Si tens una proposta però no s’ajusta a les dates o formats explicats anteriorment, posa't en contacte amb nosaltres a tdd@elisava.net amb els detalls.

Elisava garanteix una àmplia difusió del contingut i la possibilitat d’arribar a acords acadèmics entre l’investigador/a i el centre. Si vols rebre més informació o tens dubtes sobre la publicació, pots posar-te en contacte amb nosaltres enviant un correu electrònic a tdd@elisava.net.

 

*Crèdits de la fotografia: Alice. 2019. Instal·lació dissenyada i produïda per al festival LlumBCN per un equip d'estudiants del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals i del Grau en Disseny d'Elisava: Elise Chukri, Miquel Estany, Marta Esteban, Anna Gayete, Tatiana Glock, Laia Gonzalez, Laura Gusart, Mariana Magalhaes, Aida Pastor, Amalia Puga, Elisabeth Pujol, Albert Sanz, Valentí Soler, Marta Velasco. Mentoria: Maria
de la Càmara, Toni Montes, Roger Paez, Gabriel Paré. Muntatge: Kike Alvarez (LAVIUDA). Espònsors: Lledó (il·luminació) i Ariño-Duglass (vidres).