Agenda

Temes de Disseny #36: Design Futures Now - Call for authors. Convocatòria oberta

Data: -
'5 Tools for Digital Detox', de Ferran Bretcha.


Temes de Disseny és una publicació científica nascuda de l'ansietat i vocació d'investigació d'Elisava. Anualment, i des de l’any 1986, el centre permet que la revista estigui disponible per als lectors. La publicació aborda des d'una perspectiva analítica una gran varietat de temes relacionats amb la connexió del disseny amb camps com la cultura, la comunicació, la tecnologia o l'economia des d'una perspectiva analítica.

El número 36 de Temes de Disseny (TdD) portarà per títol Design Futures Now: Literacies and Making i pretén apropar experts de diferents disciplines perquè comparteixin els seus coneixements.

Aquest número aborda una gran varietat de temes relacionats amb com l’alfabetització i la creació del disseny es pot entendre com a ‘tema de futur’. D’aquesta manera, transmetem les formes i els mitjans perquè la pràctica del disseny i l’educació en disseny puguin ser posicionades i activades per treballar prospectivament i posar-se al capdavant de les preocupacions actuals respecte als reptes ambientals, socials i ètics.

El nou número es publicarà amb accés obert, i contingut revisat i indexat. TdD és una revista que els dissenyadors locals i estrangers poden utilitzar per compartir el seu coneixement internacionalment. Demanem articles (provinents de revistes originals, revisions d'última generació, estudis de casos de disseny o pictòrics) per recollir els coneixements sobre els següents temes genèrics:

 • Unpacking Futures Design Literacies 
 • Futures Making Design Methodologies
 • Design Futures Skills and Activities
 • Emergent Futures Scouting in Design Knowing
 • Designing Futures Pedagogies Collectively
 • Challenges to Prospective Design
 • Speculating and Imagining Design Futures Learning
 • Tools, mediation and materialities in Design Futures Education
 • Scenarios, personas and procedures in futurescaping Design
 • Sustainability, Policy and Prospects in Design Literacies
 • Future challenges from AI and post-industrial work and society


Editors convidats: Andrew Morrison, Laura Clèries.

Editors en cap: Laura Clèries, Oscar Tomico.

Consell editorial: Pau Alsina, Miquel Bruns, Tomas Diez, Delia Dumitrescu, Danae Esparza, Jéssica Fernández, Albert Fuster, Ariel Guersenzvaig, Pere Llorach-Massana, Ezio Manzini, Sonia Massari, Viviana Narotzky, Javier Peña, Anna Petit-Boix, Valentina Rognoli, Ramon Sangüesa, Ron Wakkary.
 

Vols participar amb un article?


Els autors que vulguin enviar el seu manuscrit hauran de seleccionar un tema genèric d'aquest número especial de TdD i enviar una proposta extensa (800-1200 paraules) a tdd@elisava.net abans del 14 de novembre de 2019. [Extended deadline] 21 de novembre de 2019. Els autors seleccionats es confirmaran el 28 de novembre i hauran de presentar el seu manuscrit abans del 16 de gener de 2020.

A l'enllaç de sota trobareu tota la informació sobre aquest número especial, el calendari i els requisits (Call for authors), així com la plantilla per a l'enviament de la proposta en format més extens (Submission template).

Si teniu una proposta però no s'adapta a les dates o als formats proposats, si us plau, contacteu amb nosaltres a tdd@elisava.net amb els detalls.

Elisava garanteix una àmplia difusió del contingut i la possibilitat d'arribar a acords acadèmics entre els investigadors i el centre. Si els investigadors voleu rebre més informació o dubteu sobre la publicació, contacteu amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a tdd@elisava.net.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies