Agenda

Tech Day 2018 - Disseny i economia circular

Data:
Hora: De 11.20 h a 14.30 h.
Lloc: ELISAVA (La Rambla, 30-32). Sala Aleix Carrió (1a planta)
techday_gif_800x500_hd_low.gif

El Grau en Enginyeria en Disseny Industrial organitza, un any més i des de la seva assignatura de 'Disseny i Producte', el cicle de conferències Tech Day, enfocat a un tema específic. L'edició d'aquest curs acadèmic 2017-2018 està dedicada al disseny i l'economia circular. Què passaria si els residus es transformessin en matèries primeres que tinguessin un valor econòmic? Sota aquest marc, «Dissenyar per a l'economia circular» té per objectiu reflexionar sobre nous codis de valor per al disseny i el desenvolupament de propostes i solucions de disseny innovadores i sostenibles. Processos, matèria i ciència són elements clau per a això, així com la creació de sinergies i la creació d'un nou model socioeconòmic que minimitzi l'impacte sobre la natura.

Programa

11:20 h.
Introducció a la Jornada «Dissenyar per a l'economia circular»

Dr. Óscar Tomico. Cap d'Estudis del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial.
Jessica Fernández. Responsable de l'àrea de Projectes del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial.
Dr. Pere Llorach. Responsable de l'àrea de Sostenibilitat del Grau en Enginyeria en Disseny Industrial. Moderador de l'esdeveniment.


11:30 h.
Conferència 1: «Inspirationtalk: Designsystemsandnotonlyproducts»

Ponent: Simon Widmer (conferència en anglès)
Project manager de la EllenMacarthur Foundation. La seva missió és inspirar i donar suport a dissenyadors en la creació de productes, serveis i sistemes circulars. Ha desenvolupat la Circular DesignGuide i ha dirigit el projecte The New PlasticsEconomy i la iniciativa Rethinkingthefuture of plastics.

12:00 h
Conferència 2: «UpcyclingMatterandShape»

Ponent: Sara de Ubieta.
Arquitecta i artesana. Considera els materials com un dels agents principals en les economies circulars. El seu interès i estudi se centra en la comprensió de la relació profunda entre la matèria i la forma.

12:30 h.
Conferència 3 «Closingtheloop in Barcelona»

Ponent: Salva Fàbregas.
Dissenyador industrial per la WinchesterSchool of Art, Southampton University. Els seus plantejaments parteixen d'un treball de disseny estretament compromès amb la filosofia de l'economia circular.

13:00 h.
Alumni
Layers
. Marta Vidal. Speculative Designer.
Desis Lab ELISAVA: Open Design Workshop Sitges. Alberto Martinez. DesignResearch.

14:00 h.
Des de les aules «Elevator Pitch»

Els estudiants de segon any del Grau en Enginyeria de Disseny Industrial mostraran les seves propostes de valor basades en la investigació realitzada per al disseny des dels materials bidimensionals.

14:30 h.
Fi de la sessió

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies