Agenda

'The scenario of proximity', conferència a càrrec d’Ezio Manzini de DESIS Network

Data:
Hora: 19.00h
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Aleix Carrió (1ª planta)


Ezio Manzini de DESIS Network visita Elisava per parlar sobre el concepte d’escenari de proximitat en la conferència 'The scenario of proximity. A design-orienting framework for city making'.

Ezio explicarà com aquest concepte ha evolucionat des de les primeres innovacions socials dels darrers 20 anys i com, en algunes grans ciutats, ha esdevingut un referent d’acció, de vegades fent servir l’expressió de “la ciutat dels 15 minuts”: una ciutat on la concentració d’activitats en centres monofuncionals es contrasta amb l’implementació de models distribuïts.

Durant el darrer segle l’organització de l’espai de les societats modernes ha estat dominat pels efectes d’una idea d’eficiència basada en l’especialització i l’economia d’escala: hi ha espais per treballar, espais per divertir-se, espais per estudiar, espais per dormir. Com a resultat, les persones havien de traslladar-se d’un lloc a un altre com a sacrifici en nom del progrés i el benestar. Tot això s’anomena l’escenari de la distància.

Amb el temps, aquesta situació ha causat problemes en el medi ambient i el temps que s’invertia en traslladar-se d’un lloc a un altre era massa gran, causant distanciament entre les persones i un augment de la soledat. A més, a partir de la pandèmia s’ha vist com d’important és la proximitat entre la gent: treballar a prop d’on vius, la importància dels serveis del barri, tenir una bona relació amb els veïns.

En aquest context, els sistemes de proximitat pretenen respondre totes les necessitats de la gent reconnectant i tornant a ajuntar tot allò que no ho estava.

Sobre Ezio Manzini

Ha treballat durant tres dècades en el sector del disseny per la sostenibilitat. Recentment, els seus interessos s’han centrat en la innovació social, que ha donat lloc a la creació de DESIS: una xarxa internacional d’escoles de disseny actives en l’àmbit del disseny per a la sostenibilitat i innovació social.

Actualment és el President de DESIS Network i Professor Honorari al Politecnico di Milano. Ha estat professor a diverses escoles de disseny com Elisava Escola de Disseny i Enginyeria (Barcelona), Tongji University (Shanghai), Jiangman University (Wuxi), University of the Arts (Londres), CPUT (Ciutat del Cap), Parsons (Nova York).

Registra't a l'activitat

Aquest web està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.