Agenda

‘Residents recents’, nou acte de The City of Interactions que reflexionarà sobre l’aportació dels immigrants

Data:
Hora: 17:35 h
Lloc: Església de la Misericòrdia, Carrer de Montalegre


Residents recents. L’aportació dels immigrants com a membres d’una comunitat interactiva. Una nova perspectiva.


Residents recents és el tercer acte de “La ciutat de les interaccions”, una sèrie d’esdeveniments públics proposats per Elisava com a contribució per regenerar el teixit social de Ciutat Vella, en el marc de la seva plataforma Design for City Making.

Acollits pel col·lectiu que ocupa l’església de la Misericòrdia al carrer Montalegre, proposem tres diàlegs entre els estudiants i representants de col·lectius d’immigrants (manters, ferrovellers, MENA) de Barcelona a partir de les col·laboracions establertes per tres Treballs Finals de Grau d’Elisava de l’àmbit de recerca «Habitar el buit».

Estudiar i investigar les oportunitats de projecte que sorgeixen del fenomen migratori significa sobretot destacar el seu gran potencial de transformació i renovació pels llocs que es veuen involucrats. Tornar a interrogar aquests llocs, detectar els “buits” en els quals intervenir, es converteix en una metàfora de tot el que ens queda per resoldre, transformar, colonitzar i entendre del nostre present.

Centrant-se en la realitat específica del barri de Ciutat Vella, els projectes transculturals generats per aquests “encontres improbables”, posen especial èmfasi en les aportacions positives i innovadores d’aquests col·lectius a la realitat local.
 

Participants
 

  • Estudiants i professors d’Elisava.
  • Representants dels col·lectius d’immigrants: Manters, Ferrovellers i ex-MENA.
  • Blanca Garcés (Investigadora senior de l’àrea de migracions del CIDOB).
  • Neus Arnal (Educadora social en centre de acollida).
  • M’hamed Abdelouahed Allaoui (Coordinador del Programa de Mentoria per a joves migrats sols del Equip Tècnic del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya).
  • Ignasi Calbó
  • Mamadou Saliou (Fundador de l'ONG Diandé Africa).

Registra't a l'activitat

Aquest web està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies