Agenda

Residents productius. Els artesans com a membres d'una comunitat interactiva

Data:
Hora: 11.50 h - 12.20 h.
Lloc: Maker Faire Barcelona - Nau Bostik (C/Ferran Turné, 1-11, 08027 Barcelona)


Poden els artesans locals i altres fabricants contribuir a la regeneració de la comunitat (creant oportunitats d'ocupació, ingressos econòmics i dinamisme cultural)? Existeixen sistemes de productes i serveis que permeten integrar millor aquestes activitats productives en la vida de la comunitat? Quin podria ser per a ells la infraestructura més apropiada?

Aquest quart esdeveniment, que forma part de DxCM / The city of interactions, se centra en els residents productius i explora els artesans com a membres d'una comunitat interactiva. Una sèrie de presentacions giraran al voltant de com els artesans i altres fabricants poden contribuir a la vida de la comunitat local, quina podria ser per a ells la infraestructura més adequada per donar-los suport i quin paper tenen les tecnologies digitals en tot això.

The city of interactions és un programa de converses públiques amb l'objectiu de plantejar les preguntes anteriors i explorar algunes respostes, adoptant un enfocament de disseny. En particular, es pretén verificar la possibilitat de regenerar el teixit social de Ciutat Vella considerant com a "residents" no només aquells ciutadans de tota la vida, sinó també als que viuen al barri de forma recent i per períodes curts.
 

Presentacions


Design for City Making - The city of interactions. Connecting people and places
Ezio Manzini (Elisava - Politècnic di Milano - Xarxa desis)

34 anys fins que les ciutats produeixin (gairebé) tot el que consumeixen
Tomas Deu (IAAC - FAB LAB Barcelona)

Enfortiment de les xarxes d'artesania local mitjançant tecnologies digitals per regenerar la vida de la comunitat local
Oscar Tomico (Elisava- Universitat Tecnològica d'Eindhoven)

Conversa amb Mariona A. Ciller (SokoTech)