Agenda

Our Form of Type. Conferència d'Our Polite Society

Data:
Hora: 19.30h
Lloc: Sala Aleix Carrió
Our Polite Society - Elisava
Our Polite Society - Elisava
Our Polite Society - Elisava

Partint de la seva publicació Our Form of Book, l'estudi amb seu a Estocolm i Amsterdam Our Polite Society parlarà durant la conferència 'Our Form of Type' d'una sèrie de treballs en els quals el disseny tipogràfic va tenir un paper important durant el desenvolupament d'un projecte. Per Our Polite Society, un disseny tipogràfic mai existeix per dret propi, sinó que sempre està relacionat amb la situació específica en què es concep una obra: parlem de disseny tipogràfic no com el context del desenvolupament històric de les formes de les lletres, sinó com un enfocament subjectiu amb molts punts de partida possibles. Dins d'aquesta forma de treballar un tipus de lletra pot esdevenir una analogia que porta informació o significat d'un tema particular a un altre.

Our Polite Society és un estudi de disseny gràfic, disseny tipogràfic i investigació tipogràfica amb seu a Amsterdam i Estocolm. Fundat el 2008 per Jens Schildt i Matthias Kreutzer, després d'estudiar a la Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam) i a la Jan van Eyck Academy (Maastricht).

La producció d'Our Polite Society comprèn formats com llibres, revistes, cartells, exposicions, sistemes de senyalització, fundes de discos, pantalles i tipus de lletra. Entre d'altres, Our Polite Society ha produït treballs per Bauhaus Dessau, la Universitat d'Estocolm, el Sandberg Instituut Amsterdam, el New Institute Rotterdam, el Malmö Konstmuseum, Internationale Bauausstellung (IBA), i Kunstverein Bielefeld. El seu treball autoiniciat investiga com la forma tipogràfica reflecteix els fenòmens socials, i com es relaciona amb la ideologia i la distribució del coneixement. Des 2017 publiquen tipus de lletra sota el segell Our Polite Society Type.

La seva obra ha estat exposada al Stedelijk Museum d'Amsterdam, al Festival Internacional de Disseny Gràfic i Cartellisme de Chaumont, al Tallinn Art Hall i a la State University de Nova York; es troba al Fons d'Indústries Creatives d'Holanda, ha estat guardonada en dues ocasions amb el premi al Millor Disseny de Llibres holandès i forma part de la col·lecció del Stedelijk Museum d'Amsterdam.

A l'actualitat, Our Polite Society ensenya a la Universitat Konstfack (Estocolm), a la Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam) i a la Royal Academy of Art (La Haia); ha donat conferències a Amsterdam, Estocolm, Leipzig, Gant, Brussel·les, Moscou, Sant Petersburg, Pristina, Sofia i Montreal, entre altres ciutats.

Registra't a l'activitat

Aquest web està protegit per reCAPTCHA i Google Política de privacitat i Condicions del servei.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies