Agenda

Mies Missing Materiality – Conferència d’Anna & Eugeni Bach (CANCEL·LADA)

Data:
Hora: 15.15 h
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32), Sala Aleix Carrió (1a planta)
Mies Missing Materiality - Elisava
Mies Missing Materiality - Elisava
Mies Missing Materiality - Elisava

Seguint les indicacions de les autoritats sanitàries i acadèmiques en relació aL COVID-19, hem cancel·lat aquesta xerrada.

-

Els arquitectes Anna i Eugeni Bach, de l’estudi Anna & Eugeni Bach, ens parlaran sobre el projecte “Mies Missing Materiality”, la seva intervenció artística al Pavelló Mies van der Rohe.

El Pavelló Mies van der Rohe convida artistes i arquitectes de forma periòdica perquè hi intervinguin artísticament i, així, provocar noves mirades i reflexions. “Mies Missing Materiality” és un projecte que va despullar el Pavelló de tota la seva materialitat i el va transformar, durant onze dies, en una rèplica d’ell mateix en forma de maqueta a mida real. D’aquesta manera, els arquitectes van voler fer visibles aspectes com el valor de l’original, el paper de la superfície blanca com a imatge de modernitat i, desposseint el Pavelló del la seva materialitat, fer-nos reflexionar sobre la seva importància en la percepció de l’espai. Amb aquest projecte, van rebre el Premi FAD i el Premi FAD de l’opinió en Intervencions Efímeres i van ser finalistes en la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo 2018.

Ara, més de dos anys després de la intervenció, ens vénen a parlar sobre la seva peça artística, materialitzada, de nou, en un llibre que s’ha incorporat a la col·lecció de publicacions de la Fundació Mies van der Rohe.

Anna i Eugeni Bach no només es dediquen a l’arquitectura com a professió, sinó que també ho compaginen amb la docència, impartint classes i conferències, la investigació i l’activitat en diverses associacions on promouen els valors de l’arquitectura i organitzen exposicions i cicles de conferències. Les seves peces i treballs s’han presentat i publicat en diverses exposicions i revistes nacionals i internacionals, i han estat reconegudes amb premis de gran prestigi.
 

Organitzat per: Study Abroad.