Agenda

Materials i cultura, com podem fer front als reptes culturals a través del material

Data: -
Hora: De dilluns a dijous, de 9.00 a 20.00h i divendres de 9.00 a 19.00h
Lloc: Biblioteca Enric Bricall d'Elisava
Projecte ‘Gum Stool’ de Claudia López


5 alumnes protagonitzen amb els seus projectes de materials la nova mostra de Materials Designers, a la Biblioteca d’Elisava

Aquesta serà la tercera mostra dins del cicle d'exposicions de Materials Narratives que es titularà “Materials i cultura, nous territoris, noves estètiques i nous rituals”, una exploració de les actituds enfront de reptes culturals que tenen el material com a protagonista. En aquests nous reptes, el material s'apodera de nous dissenys buscant la seva perspectiva més social i cultural.

Amalia Puga, Laura Badía, Claudia López, Benedikt Dietz i Juan Peréz són els 5 alumnes que participen en aquesta mostra amb projectes que s'han gestat en el Grau de Disseny o en el Master’s Degree in Design Through New Materials.

El projecte guardonat ‘Entre Redes’, d'Amalia Puga, podrà veure's (i tocar-se) en aquesta mostra. Un procés de creació que va incorporar les ‘redeiras’ del poble pesquer A Guarda, impulsant el treball col·laboratiu entre dones amb la finalitat de revalorar i donar vida a l'artesania.  

També podrà descobrir-se ‘Revivir’ de Laura Badía, un projecte que busca donar una segona oportunitat a materials que actualment veiem com a residus, transformant-los en petites peces repletes de personalitat, de color i de vida que juntes creen espais exteriors plens de vitalitat i que va comptar amb la implicació de la societat sahrauí.

Un altre dels projectes que podran veure's serà el de Claudia López, ‘Gum Stool’ és la reinterpretació d'un mobiliari quotidià en una experiència tàctil. Un tamboret que utilitza els globus de làtex gegants com a record de les festes infantils. Cadascun està farcit de diferents materials, creant diferents textures i sensacions.

Benedikt Dietz ens explica com, en arribar a Barcelona, es va fixar en les persones amb carrets de la compra que recullen metall i després el venen en botigues de ferralla per uns cèntims, esquivant els sistemes actuals de reciclatge municipal. Benedikt qüestiona en ‘ELS VAGABUNDOS STOOL’ el sistema de gestió de residus.

I, finalment, Juan Pérez a ‘Forgotten Matten’ explora com, en detenir-nos en els hàbits a través de l'observació atenta, som conscients de la seva totalitat i això ens permet visibilitzar-los com a matèria. En entendre'ls com a matèria podem treballar amb ells i en ells.

Totes aquestes creacions podran veure's i tocar-se de manera exclusiva a la Bibiloteca Enric Bricall d’Elisava. L'horari de visites és de dilluns a dijous, de 9.00 a 20.00 h i divendres de 9.00 a 19.00h.

Si vols saber més sobre Materials Designers, escriu-nos un correu a: research@elisava.net
 

Projecte ‘Entre Redes’, d'Amalia Puga
Projecte ‘Revivir’ de Laura Badía
Projecte ‘LOS VAGABUNDOS STOOL’ de Benedikt Dietz