Aquest dilluns s'ha inaugurat oficialment El Pati de Can Guineu i s'ha presentat la construcció efímera realitzada per un grup d'alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS). Durant cinc mesos, l'espai acollirà activitats i propostes culturals i lúdiques de Sant Sadurní organitzades per les entitats o pel propi Ajuntament.
El projecte és fruït d'un acord de col·laboració entre Elisava i l’Ajuntament de Sant Sadurní per a impulsar una construcció efímera que proposa una solució constructiva temporal que permetrà obrir i condicionar aquest espai per a la celebració d’activitats al pati de la casa pairal de Can Guineu. Durant aquest període es programaran diversos actes culturals i propostes lúdiques i socials que se serviran d’aquest projecte arquitectònic que han ideat els i les alumnes d’Elisava.
Segons Roger Paez, director del MEATS i responsable del projecte, "aquest és el principi d'una història; tenim ganes de veure com s'activa aquest espai, com canvia, es fa viu i la gent se'l fa seu".
Aquest tipus de projectes permeten experimentar i innovar amb materials i tècniques constructives, esdevenint així un reclam i punt de trobada per a professionals, estudiants i persones amb interessos en el sector de l’arquitectura, del disseny i l’enginyeria. Alhora, s’obre la porta al públic i es condiciona un dels espais exteriors d’aquest immoble que va ser adquirit per l’Ajuntament a finals del 2018 i que en els propers anys ha d’abordar un important projecte de rehabilitació.
El projecte
El projecte tècnic d’aquesta construcció efímera contempla una estructura versàtil, capaç d’acollir diverses disciplines i activitats, que integraran dues plataformes principals, d’acer galvanitzat, que funcionaran com a escenaris o espais per estar-s’hi. També s’instal·laran uns panells verticals mòbils, de tela microperforada, que poden modificar la seva posició per donar més o menys ombra a l’espai. El conjunt busca una sensació de lleugeresa, per tal de cercar una convivència amable i integrada en aquest edifici patrimonial, catalogat com a BCIL (bé cultural d’interès local).
L’Ajuntament ja està treballant amb els diferents serveis municipals implicats i pròximament iniciarà converses amb el teixit associatiu del municipi per tal de bastir una programació d’actes en aquest nou espai.
Crèdits
Directors projecte: Roger Paez, Jordi Queralt, Toni Montes
Alumnes participants: Agustina Angelini, Momen Bakry, Dasstan Bissen, Malak Ghemraoui, John Gillen, Liana Kalaitzoglou, Gal·la Knoph, Julia Llorens, Elsa Romero, Chloé Rood, Giulia Tufariello, Irini Vazanellis, Aleksandra Zaitceva.
Col·laboradors: Gráficas Varias, Vibia, David Martí, Eduard Riba de Palau, Brava Performing Arts S.L.