Agenda

L’Ajuntament de Sant Sadurní i Elisava impulsen un projecte de construcció efímera al pati de Can Guineu

Data: -
Lloc: Casa pairal de Can Guineu, Sant Sadurní


L’Ajuntament de Sant Sadurní i Elisava han arribat a un acord de col·laboració per a impulsar una construcció efímera al municipi. Es tracta d’un projecte dissenyat per alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals d’Elisava que proposa una solució constructiva temporal que permetrà obrir i condicionar aquest espai per a la celebració d’activitats.

El pati de la casa pairal de Can Guineu ha estat la ubicació escollida per allotjar durant uns cinc mesos aquesta proposta arquitectònica. Durant aquest període es programaran diversos actes  culturals i propostes lúdiques i socials que se serviran d’aquest projecte arquitectònic que han ideat els i les alumnes d’Elisava.

Amb aquesta iniciativa, Sant Sadurní acollirà una innovadora proposta que permetrà al municipi aprofitar-se d’una projecció mediàtica i també acadèmica. Aquest tipus de projectes permeten experimentar i innovar amb materials i tècniques constructives,  esdevenint així un reclam i punt de trobada per a professionals, estudiants i persones amb interessos en el sector de l’arquitectura, del disseny i l’enginyeria. Alhora, s’obre la porta al públic i es condiciona un dels espais exteriors d’aquest immoble que va ser adquirit per l’Ajuntament a finals del 2018 i que en els propers anys ha d’abordar un important projecte de rehabilitació.

El projecte

El projecte tècnic d’aquesta construcció efímera que s’ubicarà al pati de Can Guineu contempla una estructura versàtil, capaç d’acollir diverses disciplines i activitats, que integraran dues plataformes principals, d’acer galvanitzat, que funcionaran com a escenaris o espais per estar-s’hi. També s’instal·laran uns panells verticals mòbils, de tela microperforada, que poden modificar la seva posició per donar més o menys ombra a l’espai. El conjunt busca una sensació de lleugeresa, per tal de cercar una convivència amable i integrada en aquest edifici patrimonial, catalogat com a BCIL (bé cultural d’interès local).

L’Ajuntament ja està treballant amb els diferents serveis municipals implicats i pròximament iniciarà converses amb el teixit associatiu del municipi per tal de bastir una programació d’actes en aquest nou espai que es preveu inaugurar a finals del pròxim mes de maig.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies