Agenda

L’Ajuntament de Sant Sadurní i Elisava impulsen un projecte de construcció efímera al pati de Can Guineu

Data: -
Lloc: Casa pairal de Can Guineu, Sant Sadurní


Aquest dilluns s'ha inaugurat oficialment El Pati de Can Guineu i s'ha presentat la construcció efímera realitzada per un grup d'alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS). Durant cinc mesos, l'espai acollirà activitats i propostes culturals i lúdiques de Sant Sadurní organitzades per les entitats o pel propi Ajuntament.

El projecte és fruït d'un acord de col·laboració entre Elisava i l’Ajuntament de Sant Sadurní per a impulsar una construcció efímera que proposa una solució constructiva temporal que permetrà obrir i condicionar aquest espai per a la celebració d’activitats al pati de la casa pairal de Can Guineu. Durant aquest període es programaran diversos actes culturals i propostes lúdiques i socials que se serviran d’aquest projecte arquitectònic que han ideat els i les alumnes d’Elisava.

Segons Roger Paez, director del MEATS i responsable del projecte, "aquest és el principi d'una història; tenim ganes de veure com s'activa aquest espai, com canvia, es fa viu i la gent se'l fa seu". 

Aquest tipus de projectes permeten experimentar i innovar amb materials i tècniques constructives,  esdevenint així un reclam i punt de trobada per a professionals, estudiants i persones amb interessos en el sector de l’arquitectura, del disseny i l’enginyeria. Alhora, s’obre la porta al públic i es condiciona un dels espais exteriors d’aquest immoble que va ser adquirit per l’Ajuntament a finals del 2018 i que en els propers anys ha d’abordar un important projecte de rehabilitació.
 

El projecte

El projecte tècnic d’aquesta construcció efímera contempla una estructura versàtil, capaç d’acollir diverses disciplines i activitats, que integraran dues plataformes principals, d’acer galvanitzat, que funcionaran com a escenaris o espais per estar-s’hi. També s’instal·laran uns panells verticals mòbils, de tela microperforada, que poden modificar la seva posició per donar més o menys ombra a l’espai. El conjunt busca una sensació de lleugeresa, per tal de cercar una convivència amable i integrada en aquest edifici patrimonial, catalogat com a BCIL (bé cultural d’interès local).

L’Ajuntament ja està treballant amb els diferents serveis municipals implicats i pròximament iniciarà converses amb el teixit associatiu del municipi per tal de bastir una programació d’actes en aquest nou espai.
 

Crèdits

Directors projecte: Roger Paez, Jordi Queralt, Toni Montes

Alumnes participants: Agustina Angelini, Momen Bakry, Dasstan Bissen, Malak Ghemraoui, John Gillen, Liana Kalaitzoglou, Gal·la Knoph, Julia Llorens, Elsa Romero, Chloé Rood, Giulia Tufariello, Irini Vazanellis, Aleksandra Zaitceva.

Col·laboradorsGráficas Varias, Vibia, David Martí, Eduard Riba de Palau, Brava Performing Arts S.L.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies