Agenda

La instal·lació 'Beautiful Failures', al Pavelló Mies van der Rohe

Data: -
Lloc: Pavelló Mies van der Rohe


Els/les estudiants del Masters’s Degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces (MEATS) presenten “Beautiful Failures”, un projecte que transforma totalment el Pavelló de Lilly Reich i Mies van der Rohe.

Conduïts per Stella Rahola Matutes i Roger Paez, els/les alumnes d’aquest màster d’Elisava presenten una intervenció que plasma el resultat d’interrogar-se sobre la fragilitat i la vulnerabilitat a partir dels dos materials més delicats de la construcció del Pavelló: el vidre i el travertí.

Disset lloses de travertí aixecades evidencien disset sots entorn dels quals es disposen peces de vidre defectuoses, originàries de tallers artesans de la ciutat de Barcelona. El nou paisatge que resulta de l’aixecament parcial del paviment i la seva relació amb els vidres rebutjats troba analogies amb una excavació estratigràfica arqueològica. La proposta és una acció de cerimònia que cavalca entre el descobriment i l’acte funerari, entre allò mortuori i allò que se’ns revela. Entesa simultàniament com un ritu de descobriment i d’enterrament, la intervenció temporal al pavelló estableix un cicle de naixement, mort i renaixement on tots els elements juguen un paper important des de la pròpia història del pavelló. “Beautiful Failures” és una reflexió sobre la naturalesa d'un Pavelló que no és només una rèplica, sinó una entitat viva que ja no es limita a projectar una imatge idèntica del mític Pavelló original.

Segons Roger Paez, codirector del Master’s Degree in Ephemeral Architecture and Temporary Spaces d'Elisava, "Beautiful Failures" és un somni fet realitat: transformar el pavelló Mies, un dels màxims referents de l'arquitectura moderna, a partir d'una sensibilitat radicalment temporal. Pel MEATS i per Elisava, significa entrar a formar part d'un apassionant projecte on, durant 25 anys, intervencions d'artistes, arquitectes i dissenyadors han reinterpretat la inesgotable qualitat del pavelló".

Recorregut guiat (30’). Inclòs en el preu de l’entrada al Pavelló Mies van der Rohe.