Agenda

La Biblioteca d'Elisava acull una exposició amb les portades de Manolo Prieto per a 'Novelas y Cuentos'

Data: -
Lloc: Biblioteca Enric Bricall


La Biblioteca Enric Bricall d’Elisava acull una nova exposició dedicada a les cobertes que, al llarg de les dècades de 1940 i 1950, Manolo Prieto va dissenyar per la col·lecció Novelas y Cuentos, una revista literària popular publicada per l'editorial Dédalo.

Les portades es caracteritzaven per una gran economia de mitjans, tant pel que fa al paper i les tintes com pel temps que Prieto disposava per dissenyar-les. La periodicitat setmanal de la revista requeria una gran agilitat en l'execució i una extraordinària capacitat de síntesi per tal que els nous números arribessin puntualment als quioscos.

Manolo Prieto va saber compaginar el vocabulari de les avantguardes artístiques amb una habilitat pel dibuix que copsava l'essencial. El repertori d’imatges que constitueix Novelas y Cuentos està ple de figures retòriques del llenguatge visual, com ara metàfores, al·legories, el·lipsis o hipèrboles. Les seves il·lustracions a base de línia, taca de color i ombrejat constitueixen una prodigiosa abstracció del contingut del relat.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies