Agenda

INDISCIPLINES. Congrés sobre la Recerca en la Pràctica de les Arts

Data: -
Lloc: Universitat de Barcelona / Escola Superior de Música de Catalunya
Kazuo Shiraga durant la performance Challenging Mud a la 1a Gutai Open Air Exhibition, Tokyo, 1955


El Campus de les Arts organitza el seu primer congrés internacional sota el títol Indisciplines, amb la finalitat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, relacionada amb les dinàmiques de l’acadèmia. El congrés es celebrarà a Barcelona del 28 al 30 de novembre de 2019.

Amb el títol Indisciplines, es convida a persones investigadores i creadors/es a reflexionar sobre les formes creatives de fer, comprendre i hibridar els processos de recerca en àrees temàtiques diverses, més enllà dels paradigmes tradicionals i els camps de coneixement rígids. Les aproximacions interdisciplinàries i trans-disciplinàries han posat en crisi la ‘disciplina’ com a força productora de formes de control i  generació del coneixement. En contrast, el terme ‘indisciplina’ es presenta com a provocador, doncs ens remet a les dimensions socials i polítiques de la recerca, i a la capacitat de les arts per generar pensament divergent també des de l’acadèmia.

La temàtica del congrés correspon als propòsits del Campus de les Arts, un projecte de col·laboració entre una vintena de centres d’ensenyament superior artístic a Catalunya, dedicats als camps de la música, el teatre, la dansa, el cinema i la creació audiovisual, les arts visuals, el disseny, la moda i la conservació i restauració. El Campus de les Arts és una plataforma de debat i acció que té com a un dels seus eixos articuladors la recerca artística i els recursos relacionats, juntament amb la transferència del coneixement.

Temes del Congrés

Es valoraran aquelles ponències i propostes que discuteixin i avancin els debats i les posicions teòriques més actuals, i que posin l’accent en alguna o algunes d’aquestes 8 dimensions:

  1. Polítiques acadèmiques relacionades amb la recerca artística
  2. Infraestructures i recursos per la recerca artística
  3. Marcs ontològics i epistemològics de la recerca basada en la pràctica artística
  4. Metodologies abordades i transdisciplinarietat entre contextos de recerca
  5. Desafiaments de la recerca creativa en col·laboració
  6. Implicacions de nous marcs metodològics, com la recerca basada en les arts, la recerca generada des de la comunitat i la recerca basada en les pedagogies artístiques
  7. Transferència de coneixement, dimensions ètiques i socials, i la recerca activista
  8. Avaluació i validació acadèmica i no-acadèmica de la recerca artística

Detalls

Les ponències i propostes d’ intervenció i pòsters tenen l’opció d’utilitzar el format d’una ponència habitual, o bé articular-se a través de la forma pròpia corresponent a la seva pràctica creativa.

Totes les ponències i propostes es presentaran en sessions de 3-4 intervencions amb un màxim de 20 minuts per a cada intervenció. El congrés també comptarà amb la presència de ponents destacats (Keynote) convidats expressament per la organització.

S’acceptaran propostes en català, castellà i anglès.

Totes les propostes es revisaran pel sistema double-blind, i el comitè científic farà la selecció final. La data límit per la recepció de propostes és el 19 de juliol 2019.

Per a tota la informació relacionada, podeu consultar el web del congrés www.campusdelesarts.org o escriure a campusdelesarts@ub.edu.

Campus de les Arts

Facultat de Belles Arts-UB, Facultat d’Humanitats-UOC, ESCAC, EINA, Escola Massana, ELISAVA, ERAM, BAU, ESDI, ESMUC, ESDAP, ESCRBCC, Institut del Teatre, Conservatori del Liceu, Taller de Músics, Jam Session, IED, LCI-Feli Duce i Eòlia. Amb la participació d’Hangar i la col·laboració del CoNCA.        

Organitza: Campus de les Arts

Seus i Producció: Universitat de Barcelona / ESMUC

Amb la col·laboració de: CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts) - Generalitat de Catalunya

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies