Agenda

Exposició sobre la revista de tipografia Emigre a la Biblioteca Enric Bricall d'Elisava

Data: -
Hora: De 9.00 h a 21.00 h
Lloc: Biblioteca Enric Bricall (Elisava, La Rambla, 30-32, 4a planta)


No et perdis la nova exposició de la Biblioteca Enric Bricall d'Elisava dedicada a Emigre, la prestigiosa revista dels vuitanta especialitzada en tipografia.

L'ordinador Macintosh, comercialitzat per Apple a partir de mitjans de la dècada de 1980, va ser l'eina que va permetre crear un nou llenguatge visual a dissenyadors com Rudy Vanderlans i Zuzana Licko, que van publicar la revista a Califòrnia entre els anys 1984 i 2005.

Emigre va ser la primera revista especialitzada en tipografia que va copsar la necessitat d'un canvi en el disseny gràfic de l'era digital. En les seves pàgines van aparèixer els representants d'una nova sensibilitat que desafiava el cànon modern amb experiments tipogràfics que fragmentàven la composició i posaven en crisi la llegibilitat dels textos.

La revista va suposar tota una commoció en el món del grafisme de finals del segle XX i va representar la fractura entre la vella generació analògica formada en l'esperit del moviment modern i la nova generació postmoderna que començava a desenvolupar-se en un entorn digital. Però més enllà del debat en l'àmbit de la professió i de l'acadèmia, els mitjans de comunicació van acabar assimilant i apropiant-se d'aquesta estètica radical per convertir-la en el llenguatge amb el qual la publicitat, les revistes i la televisió s'adreçaven al jovent de l'època.