Agenda

Exposició sobre el cineasta Joaquim Jordà

Data: -
Lloc: Galeria Àrea Tallers, Campus Poblenou, UPF. C/ Roc Boronat, 138


Aquest dilluns s’ha inaugurat Descobrir Joaquim Jordà a la Galeria Àrea Tallers de la Universitat Pompeu Fabra, una exposició que reivindica la figura del cineasta i professor Joaquim Jordà, per donar-lo a conèixer i destacar el seu sentit de l’humor i instint de provocació. L’exposició, de la qual es podrà gaudir fins a finals de març, pretén recuperar l’obra de Jordà tant en la seva faceta de professor com de cineasta, a través de fotografies, cartells, peces audiovisuals i projeccions, entre d’altres.

La iniciativa neix del Centre d’Estudis Joaquim Jordà i s’ha organitzat en col·laboració amb Elisava. A més de l’exposició a la Galeria Àrea Tallers del Campus del Poblenou, s’ha inclòs una mostra de cinema a la Sala En Construcció, just al costat de l’espai expositiu.

Descobrir Joaquim Jordà parteix d’una exposició prèvia a Santa Coloma de Farners, ciutat on va néixer Jordà, però compta amb elements nous integrats per estudiants internacionals d’Elisava, tutoritzats per Xavi Bayona i Toni Montes. Per exemple, d’ells és la idea d’incorporar-hi panells amb una sèrie de retrats de personatges i frases que definien el cineasta.
 

Sobre Joaquim Jordà

Nascut a Santa Coloma de Farners el 1935, Jordà va entrar en el món del cinema en el context del moviment cinematogràfic de l’Escola de Barcelona, moment en què va publicar junt amb Jacinto Esteva Dante no es un únicamente severo (1967), una de les seves obres principals. Més tard es va exiliar a Itàlia, on va centrar la seva activitat a crear pel·lícules militants. Quan va tornar a Espanya, va dirigir films com Numax presenta... (1979), El encargo del cazador (1990) o Un cos al bosc (1995). A finals dels anys 90, després d’haver patit un ictus i d’haver-se incorporat com a docent a la UPF, la seva trajectòria es va enfocar en l’assaig documental, amb títols com Mones com la Becky (1999), De nens (2003), Veinte años no es nada (2005) i Més enllà del mirall (2006).