Agenda

Exposició Elisava Route Senegal

Data: -
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32). Sala Àgora (1a planta)
Elisava Route Senegal
Elisava Route Senegal
Elisava Route Senegal
Elisava Route Senegal

Elisava Route Senegal és una plataforma per plantejar qüestions sobre la nostra relació amb l'entorn, la materialitat i les tècniques. Amb l'objectiu d'abordar el disseny des d'un vessant actiu i propositiu, la plataforma apel·la a àmbits del món de la creativitat i la reflexió menyspreats durant dècades, com el cos, el gest, els sentits i la identitat, que ara es troben en ple nucli del debat i la recerca en disseny.

La plataforma entén Àfrica com un territori on una nova generació d'emprenedors, pensadors i dissenyadors proporcionen al món un nou punt de vista. Àfrica es converteix en un entorn d'experimentació que aporta nous enfocaments i noves solucions de rellevància mundial. ROUTE SENEGAL, que dóna visibilitat i es fa ressò de l'excepcionalitat del context creatiu i artístic del Senegal, és una oportunitat perquè els joves dissenyadors europeus generin noves idees i interpretacions de les tècniques i materials tradicionals. El projecte es desenvolupa en col·laboració amb el London College of Comunication (UAL) i entén, com s'afirma en el seu manifest d'escola, que la innovació es produirà des dels marges.

A partir de tres eixos fonamentals, lloc, identitat i tècnica, la plataforma planteja un ventall d’activitats (conferències, sessions musicals, workshops, debats...) per generar espais de pensament i pràctica, a fi d’abordar de manera àmpliael debat sobre el rol del disseny en el s. XXI.


Sobre Route Artlantique

Route Artlantique forma part del programa ELISAVA+ Crafts & Material, que promou la idea de l’escola com a node de connexions per potenciar la creativitat, el coneixement i les capacitats tècniques dels alumnes. Junt amb l’estada d’una setmana a l’Escola de Ceràmica de La Bisbal, que ja ha estat objecte de diverses mostres a ELISAVA, l’estada de dues setmanes a Senegal forma part d’un programa formatiu que obre nous camins per la pràctica i la reflexió en el disseny i la tecnologia.

Route Artlantique és un viatge apassionant al cor d’Àfrica que promou intercanvis creatius, de coneixement o d’experiència. A partir de la vivència de dues setmanes a Saint Louis, Thiés, Dakar i la regió de Cassamance, la mostra busca ser un espai per l’experimentació, la reflexió i la creativitat, per créixer com a persona i qüestionar el rol del disseny en un món hiperconnectat.

 

A la inauguració se servirà una cervesa cortesia d'Estrella Damm.

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies