Agenda

Estudiants i docents d'Elisava reflexionen sobre el futur del disseny i l'alimentació al Food Design Festival

Data: -
Hora: Consultar web de l'esdeveniment
Lloc: Online i gratuït
'Voilà', de Laura Gispert.

Elisava és un dels partners de la tercera edició del Food Design Festival (del 26 al 30 de juliol), la gran cita amb el disseny i la innovació vinculades al food design, la salut i l'alimentació. Una trobada digital en què participaran diversos alumnes d'Elisava, així com professors i alumni de l'Escola.

Mariana Eidler, responsable dels estudis de food design d'Elisava, participarà en diverses de les activitats de festival, com l'acte de benvinguda i la conferència de Fork, tots dos programats per dilluns 26 de juliol i presentats per l'artista, food designer i Elisava Alumni Nicole Vindel.

Mariana intervindrà també en el debat Food design, Academia and Research, dimarts 27 de juliol, presentat pel professor d'Elisava Gastón Lisak; així com en l'activitat 20 images x 20 seconds, en la qual diversos/es alumnes de Grau i Màster d'Elisava parlaran dels seus projectes de food design en un acte conjunt amb estudiants d'Eshte (Estoril Higher Institute for Tourism and Hotel Studies), presentat per Ricardo Bonacho.

Projectes de food design d'estudiants d'Elisava

Entre els projectes d'Elisava estaran Efímera Fashion, projecte de Marina Aperribay i Karina Pinto, del Màster en Enginyeria de Disseny Industrial, que qüestiona el vincle entre materials tèxtils, temporalitat i indústria del fast fashion; Soundmetric Food, de Rafael Prat del PES, projecte que gira entorn a el so que es genera quan es menja; Ally, d'Elisabeth Sebastià del Grau en Disseny, una proposta de servei que combina robòtica i food design amb la col·laboració de Pilz; Gastronomic Visual System, de Marta Torras del Grau en Disseny, suport interactiu que registra i millora l'experiència gastronòmica de l'usuari; Agro, de Berta Daina, del Grau en Disseny, consistent en la creació d'un bioplàstic suficientement resistent per substituir les bosses de plàstic; i Voilà, de Laura Gispert del Grau en Disseny, projecte de coberteria orgànica, reciclable i comestible.

Alimentació, salut i natura

Food Design Festival és el primer festival contemporani per explorar el valor del disseny i la seva relació amb els aliments. En la seva segona edició, titulada People, Health and Nature, reunirà més de 80 professionals de la indústria de l'alimentació (des de dissenyadors i artistes a investigadors, docents, nutricionistes, xefs i líders d'opinió) procedents de 20 països diferents.

L'objectiu de la trobada passa per desenvolupar diferents enfocaments que permetin entendre millor la necessitat de crear un context més sostenible per a les persones, la salut i el planeta a partir de disciplines com el disseny, la gastronomia, la innovació alimentària, el disseny aplicat o la investigació.

'Agro', de Berta Daina.
'Ally', d'Elisabeth Sebastià.
'Efímera Fashion', de Marina Aperribay i Karina Pinto.