Agenda

Elisava participa a Maker Faire Barcelona 2019, centrat en l'emergència climàtica i l'economia circular

Data: -
Lloc: Nau Bostik (C/Ferran Turné, 1-11, 08027 Barcelona)


Elisava serà present, un any més, a Maker Faire Barcelona (5 i 6 d'octubre), aparador internacional per a la innovació i la creativitat maker; un espai d'invenció i creació digital en el qual centenars de professionals del disseny i l'enginyeria, artistes, hackers, artesans/es i científics/ques experimenten, col·laboren i innoven segons el codi i el hardware obert per presentar els seus projectes més avançats en el marc de la societat 4.0.

Maker Faire Barcelona 2019 posa l'accent en la necessitat urgent de repensar i activar un nou model d'economia local i consum responsable, destacant el paper central de l'Economia Circular, la Resiliència i Creativitat. Un programa amb més d'un centenar de propostes i iniciatives circulars a partir de tot tipus de residus o dels plàstics que, recollits a la Mediterrània, tornen al mercat a través de l'economia circular.

En aquest context, i des de la perspectiva d'Elisava Circular, l'Escola participa en l'esdeveniment amb diverses iniciatives:

Workshop 'Valorització de residus, una mina d'or a les teves escombraries'

Som part de l'economia circular. Les nostres accions són clau, no importa com de petites siguin. Si tots "caracteritzéssim" els plàstics, no necessitaríem reciclar-los, es considerarien una matèria primera. Experimenta mentre aprens una manera de reciclar!

'Debat Elisava Circular: com el disseny pot fomentar una economia circular'

Salva Fàbregas (Premis d'Ecodisseny de Catalunya 2011 i 2015) presidirà una presentació on personal i estudiants d'Elisava presentaran els seus projectes relacionats amb la sostenibilitat i reflexionaran sobre el paper de l'educació en l'àmbit del disseny i en una economia circular.

Elisava Circular: Treballs d'estudiants

Selecció de projectes de Grau i de Màster relacionats amb l'economia circular i el disseny sostenible, que abasten el disseny de materials, el disseny gràfic, el disseny de productes i el disseny d'interacció.

Design for City Making: Empoderar les xarxes artesanals locals a través de tecnologies digitals per regenerar la vida de la comunitat local

Presentació a càrrec d'Oscar Tomico i Ezio Manzini (Elisava) centrada en com els artesans i altres fabricants poden contribuir a regenerar la vida de la comunitat local i com les tecnologies digitals poden tenir un paper en aquesta.

Organitzen Maker Faire Barcelona Sónar + D, Fablab Barcelona, ​​SokoTech i Make amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Arrow, HP i Prusa Research.