Agenda

Elisava participa a l’EFOOD de Lisboa, la gran cita amb el sector del Food Design

Data: -
Lloc: Lisbon School of Architecture, Universidade de Lisboa
Agro
Agro
Agro


La nova edició d’EFOOD torna a reunir el sector del Food Design a Lisboa per descobrir i analitzar com el disseny està activant un canvi en el sector agroalimentari.

L’esdeveniment, impulsat per FORK, organització internacional sense ànim de lucre que busca repensar els sistemes alimentaris i la dieta humana, sorgeix com a fòrum on els acadèmics i experts col·laboren d’una manera transdisciplinària.

Elisava hi participarà amb diverses aportacions i activitats. Una d’elles és la presentació del Food Design Lab, un espai físic i virtual dedicat a l’estudi i la difusió del Food Design com a disciplina que contribueix a facilitar les transformacions sistèmiques socioculturals, econòmiques, mediambientals i, fins i tot, polítiques.

D’altra banda, l’alumna Berta Daina hi participa amb el seu projecte 'Agro', que es basa en la incentivació dels mercats tradicionals a través del consum de productes locals i de temporada. El treball aborda el problema de la poca comercialització d’aquests productes de km0, així com el malbaratament dels mateixos aliments. A més, les alumnes Noelia Esparis, Patricia López, Jéssica Nissen i Irene Segarra, hi presentaran el projecte ’Be-Green’, realitzat en el marc de l’assignatura Materiales Avanzados del Màster en Enginyeria de Disseny Industrial.

A tot això, i coincidint amb la celebració de l’esdeveniment, es publicaran tres articles relacionats amb el Food Design que es presentaran a la conferència de ponències científiques: Food Design as a link between Design and Gastronomy in higher education, sobre com es va crear l’entorn i com es van tutoritzar projectes com ‘Agro’ i ‘Gala’, així com la creació entre xefs i dissenyadors, a càrrec de Mariana Eidler; Food Design: borders, barriers and barricades. Creativity and Innovation in Food Design projects in higher education, de Ricardo Bonacho, Mariana Eidler i Sonia Massari; i Circular Food Waste Bio Materials Design for the food industry: exploring its potential, de Pere Llorach, Mariana Eidler i Jessica Fernandez.

Per últim, Mariana Eidler, directora del Food Design Lab d’Elisava, participarà en l’opening i la cloenda d’EFOOD, on Ricardo Bonacho, director de l’esdeveniment, li cedirà la direcció de les tres properes edicions. Elisava pren el relleu a la Facultat de Lisboa, que ha acollit la conferència durant les seves tres primeres edicions entre 2017 i 2022, i junt amb FORK organitzarà les properes edicions, la primera de les quals es cel·lebrarà a Barcelona al novembre de 2024 sota el nom de “Experiencing food: Designing for phygital”