Agenda

Elisava Masters' Talks - Conferència de Susan Meiselas

Data:
Hora: 7.30 h
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Aleix Carrió (1a planta)
Susan Meiselas. Elisava Masters' Talks
Susan Meiselas. Elisava Masters' Talks
Susan Meiselas. Elisava Masters' Talks
Susan Meiselas. Elisava Masters' Talks
Susan Meiselas. Elisava Masters' Talks

Susan Meiselas és una fotògrafa documental que resideix i treballa a Nova York. És coneguda per documentar temes de drets humans a Amèrica Llatina i ser presidenta de la Magnum Foundation des de l'any 2007, organització que dona suport, capacita i orienta la nova generació de fotògrafs/es documentals mitjançant pràctiques innovadores.

Testimoni de la història de Nicaragua

En aquesta ocasió i sota el títol d''An Ongoing History', Meiselas ens parlarà del seu actual treball sobre la història de Nicaragua. Encara considerada per alguns com la seva obra cabdal, les fortes fotografies en color de la insurrecció popular que va enderrocar al règim de Somoza i la subsegüent victòria sandinista van ser difoses a la premsa internacional i publicades al llibre Nicaragua 1981: June 1978-July 1979. La publicació segueix sent un model de cobertura documental subjectiva i compromesa, una fita en la fotografia de guerra pel seu ús pioner i controvertit de la color. També va ser la seva primera experiència treballant amb publicacions de revistes, on es va veure forçada a bregar amb la paradoxa de veure el seu treball distribuït àmpliament, però fora del seu control.

Sobre Susan Meiselas

Susan Meiselas és autora de Carnival Strippers (1976), Nicaragua (1981), Kurdistan: In the Shadow of History (1997), Pandora 's Box (2001), Encounters with the Dani (2003) Prince Street Girls (2016) and A Room Of Their Own (2017). També és coeditora de dues col·leccions: El Salvador, Work of 30 Photographers (1983) and Xile from Within (1990), rellançat en format electrònic el 2013, a més de codirigir dues pel·lícules: Living at Risk (1985) i Pictures from a Revolution (1991) amb Richard P. Rogers i Alfred Guzzetti.

Les seves fotografies s'exhibeixen en col·leccions nord-americanes i internacionals. L’any 1992 es va convertir en MacArthur Fellow, va rebre una Beca Guggenheim (2015) i, més recentment, el Premi Deutsche Börse Photography Foundation (2019) i el primer Women in Motion Award de Kering and the Rencontres d'Arles.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercer per millorar la teva experiència.

Si continues navegant, considerem que acceptes la nostra

política de cookies