Agenda

Elisava Masters’ Talks - Conferència de Renny Ramakers

Data:
Hora: 19.30 h.
Lloc: Elisava (La Rambla, 30-32) Sala Aleix Carrió (1a planta)
Renny Ramakers. Font: droog.com.


La historiadora de l'art i fundadora de Droog Design Renny Ramakers inaugura el proper 17 d'octubre el cicle de conferències Masters’ Talks 

'La imaginació com a catalitzador del canvi social'

Els temps estan canviant i és essencial desenvolupar una certa sensibilitat respecte a l'esperit dels temps.
Què està passant i cap a on anem?
Com ens podem relacionar amb els grans canvis del món i amb projectes com ara la digitalització, el canvi climàtic, la migració, la urbanització i la globalització?
Aquests canvis són senzills problemes a resoldre, o bé podem veure'ls com a oportunitats per desenvolupar perspectives alternatives, o com a font d'inspiració per a descobrir nous paradigmes en el disseny?
En aquest context, podem fer servir la nostra imaginació com a catalitzador del canvi social?
Cal transgredir, trencar barreres i creuar fronteres.
I la gent? Quines són les seves oportunitats en aquest procés?
Podem incloure la tradició en les nostres innovacions?
Involucrem a la gent en els nostres processos creatius?
Ens inspiren els seus somnis i desitjos?
O potser la seva diversitat?
Tenint tot això en ment, podem desenvolupar noves perspectives, acostaments, o relacions?
Tot recau en el poder de la imaginació!

Sobre Renny Ramakers

Renny Remakers és historiadora de l'art i resideix a Amsterdam. És cofundadora i directora de Droog, la iniciativa en el disseny experimental de renom dels Països Baixos. L'any 1993, ella i Gjis Bakker van fundar Droog com un anti-manifest: una mentalitat de disseny realista amb un toc humà que s'oposava al món del disseny basat en l'estil i les formes. Avui en dia, el treball de Ramakers va més enllà dels àmbits del disseny.

Remakers va crear el programa de recerca i desenvolupament Design + Desires amb l'objectiu de desenvolupar noves perspectives en una societat canviant. També treballa com a crítica i curadora independent, i imparteix conferències per tot el món. Ha comissariat diversos esdeveniments, com la gran presentació Open Borders a Lille, amb dissenyadors, artistes, arquitectes i altres creatius europeus d'avantguarda, i Pioneers of Change, un festival de disseny, moda i arquitectura holandesa a la Governors Island de Nova York.

Actualment és comissària de N'GOLÁ, la vuitena Biennal d'Art i Cultura de Sant Vaig prendre i Príncep a l'Àfrica. Com a crítica ha col·laborat en revistes i catàlegs internacionals i és autora de diversos llibres. Va publicar un llibre sobre la seva vida i treball, escrit per Aaron Betsky, a principis de 2019. Va ser nomenada una de les "150 dones que sacsegen el món" per la revista nord-americana Newsweek i va rebre honors reals holandesos pel seu treball.